AcasăNewsHarjoneala PSD- Kovesi

Harjoneala PSD- Kovesi

Fosta sefa a DNA ne va rade curand in nas. Stie ea ce stie

Nu mi se pare ca Laura Codruta Kovesi ar sta ca un ghimpe in coasta PSD. Dar nici ca PSD sufera mai mult decat de ochii lumii, exact cat sa dea bine la imagine. Kovesi are treaba cu dosarul de candidatura la Parchetul European, PSD e ocupat cu bugetul, cu evadarile din partid sau cu inalta tradare. Pe axa asta, unde se intalnesc cei doi, PSD si Kovesi? Nicaieri. Ati citit bine, nicaieri. Este acelasi joc practicat ca la suspendarea lui Iohannis. Alearga PSD dupa el, il baga un pic in corzi cu niste declaratii bombastice, dupa care o lasa mai domol, ca nu cumva presedintele s-o ia in serios si sa le bata obrazul.

Fosta sefa a DNA ne va rade curand in nas Stie ea ce stie

Cel putin pana acum, nimic nu arata ca cel mai mare partid din Romania ar avea solutii de blocare a ascensiunii Codrutei Kovesi. E drept, Tudorel Toader a trimis instiintari tuturor ministrilor de Justitie din UE despre cine este si ce a facut fosta sefa a DNA. Dar asta nu rezolva mare lucru. Ministrii respectivi reprezinta inclusiv state care nu au aceleasi interese cu ale noastre. Si atunci, de ce ar fi de acord cu ce vrea PSD?

Ca sa vezi!

Inca de la inceput s-a vazut cu ochiul liber cat de nesigur era jocul coalitiei PSD-ALDE. Si poate nu atat nesigur, cat duplicitar. Atat Tariceanu cat si companionul lui inca mai erau incurcati cu niste dosare. Nu avea importanta ca erau sau nu vinovati, erau tinuti din scurt, cu capastrul aruncat in cap de DNA si, fara doar si poate, de serviciile partenere. Aduceti-va aminte ca niciunul dintre ei nu a cerut, cu fermitate, demiterea Codrutei Kovesi. Fiecare a facut-o cu rezerve destul de mari, care nu necesitau prea multa pricepere pentru a descoperi mesajul. Tariceanu a vorbit cel mai putin, ca si cum subiectul frigea. Dragnea, ca de obicei, l-a impins in fata pe Codrin Stefanescu, sa ne spuna el ce si cum.

Viorica Dancila in fata celei mai mari dileme

Apoi i-a venit randul lui Tudorel Toader, care, dupa o prelegere de aproape doua ore, ne-a comunicat ca revocarea din functie a Codrutei Kovesi nu este oportuna. Ca sa vezi!

Mai analizam un pic

Harjoneala asta, caci harjoneala a fost, a durat mult, pana cand, intr-un final apoteotic, s-a decis ca se impune revocarea ei din functie. Intregul interval de timp scurs pana atunci a fost marcat de acelasi joc de glezne. Acum o voiau data afara, maine se mai discuta. Joi vorbea PSD, vineri analiza ALDE. Cand vorbea Tariceanu, cu maximum de precautie, urma ca luni sa analizeze PSD. Mie mi se pare ca este un sablon, unul dupa care se actioneaza si acum, cand Kovesi a fost inlocuita cu Klaus Iohannis. E acelasi joc, dar cu personaje diferite. Iohannis le rade in nas si ii ironizeaza la sange, aratandu-le ca nu ii pot face fata, iar ei au treaba cu analizele si consultarile. Si cred ca o vor tine tot asa, pentru ca, in realitate, nu vor sa-l exmatriculeze pe Iohannis. Le convine de minune situatia asta naclaita, in care arata si Uniunii Europene ca sunt doi soldati disciplinati, care nu se abat de la evenutale reguli si intelegeri pe care noi nu le stim, dar si pe noi ne imbrobodesc cu lupta lor impotriva unui presedinte care a incalcat Constitutia si care isi face de cap.

Puteam sa prevenim, dar nu ne-am trezit la timp

Simpla instiintare a ministrilor de Justitie din Uniunea Europeana, spuneam, nu rezolva mare lucru. Nu putem decide noi cum trebuie sa evolueze lucrurile. In cel mai fericit caz putem vota impotriva si cam atat. Sa ne aducem aminte ca la al doilea mandat al lui Donald Tusk la sefia Consiliului European, Polonia, tara lui de origine, si-a manifestat masiv impotrivirea, acuzandu-l de pasivitate in urmarirea anchetei accidentului aviatic de la Smolensk, in care si-au pierdut viata presedintele Lech Kaczynski si cateva zeci de demnitari. Si? S-a rezolvat ceva in sensul dorit de polonezi? Nu, Donald Tusk a castigat al doilea mandat, pentru ca jocurile politice nu tin cont de ce vrea lumea. La fel va fi si in cazul Codrutei Kovesi, careia nu noi ii stabilim traseul. Ca am fi putut preveni ajungerea ei pe lista scurta a candidatilor pentru sefia Parchetului European este o alta poveste, care nu suna placut in urechile coalitiei de guvernare.

Ce sa fie, ce sa fie?

In mod firesc, la ora actuala, Laura Codruta Kovesi trebuia sa raspunda pentru toate abuzurile de care a fost acuzata. Trebuia sa-i amorteasca mana dand declaratii despre conducerea dezastruoasa a DNA, soldata cu sute de dosare de achitare, cu nevinovati ajunsi anapoda prin puscarii, cu vieti distruse si cu afaceri falimentate. Trebuia, in egala masura, sa raspunda de ce nicio firma straina nu a fost cercetata, timp in care mediul de afaceri romanesc era dat cu burta de pamant. In slujba cui se afla cand a facut asta? Pana si bajbaiala la infiintarea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din Justitie arata tot ca o harjoneala, dovada faptul ca Laura Codruta Kovesi respira nevinovata in asteptarea interviului european decisiv. Acum, Romania trebuie sa-si spuna cuvantul. Nu stiu care va fi, pentru ca mai multe surse arata ca „Ministerul de Externe pregateste un mandat neutru: nu va sustine candidatura fostei sefe DNA, dar nici nu va recomanda un vot impotriva. Astfel, Dancila va motiva ca Romania, pentru ca detine presedintia Consiliului UE, trebuie sa fie un mediator impartial”. Un fel de du-te-ncolo, vino-ncoace, lasa-ma si nu-mi da pace. Daca nici asta nu este harjoneala, atunci ce-o mai fi?

author avatar
Valentin Boeru
1.960 afisari

7 COMENTARII

  1. NICIODATA , ABSOLUT NICIODATA nu se negociaza cu infractorii ! Zarurile au fost aruncate , EPPO o sa functioneze cu motoarele turate la maxim incepand cu 20 noiembrie 2020 la sediul din Luxemburg . A amortit mana jurnalistilor autori de articole nostime si harjoneli irelevante , teama unora de anchete preluate in cazuri gen TelDrum sau Proinvest ii paralizeaza si ii determina sa se agite neputinciosi . Vorba lui Lapusneanu : ” De ma voi scula / Pre multi am sa popesc si eu ”. CEDO , cat de curand , o sa se pronunte si pentru inlaturarea brutala a lui Kovesi , vinovatii trebuie sa suporte consecintele . Daca majoritatea simpla a Parlamentului European o prefera si confirma pe Kovesi ca seful Parchetului European Antifrauda , in locul neamtului sau francezului ramasi in primele 3 locuri , inseamna ca s-a comis o grava eroare si un monstruos abuz cu fosta sefa DNA , revocarea acesteia fiind semnata obligat de presedintele Johannis in urma ciudatei hotarari a CCR care il crediteaza pe ministrul Justitiei , Tudorel Toader, cu puteri net superioare functiei supreme in stat . Incet , incet se ridica ceata si incepe sa se faca lumina , Dumnezeu nu doarme !

    • Nu, Loving Pablo, Dumnezeu nu doarme niciodată! Și va face dreptate,îi va pune să răspundă pe toți cei care au distrus vieți de oameni nevinovațI. Procurori de doi bani, „paraditori”, în frunte cu Justitiara. Păcat că ajungem să fim reprezentați de asemenea oameni. Chiar nu se găsea în țara asta un om capabil, integru, cu o carieră fără pată în magistratură, pe care să îl fi încurajat să fie vocea noastră? Este mult prea târziu acum. O incultă a fost pusă exact unde trebuie și a ascultat ordinele cum trebuie. Este personaj verificat și servește perfect interesele jonglerilor de la Bruxelles. Dar, până la numire, mai este cale lungă. Însăși UE ar putea trece prin mari schimbări în acest răstimp. Mai vedem….

      • Oamenii astia ”nevinovati” ce intra in atentia DNA-ului , nu sunt oameni de rand , sunt cei din varful bucatelor ce invart sume astronomice . Da un singur exemplu de corupt anchetat de DNA care s-a adresat la CEDO si l-au scos imaculat si basma curata . Nu cumva , faci parte din patura favorizata , omul simplu se bucura cand grangurii de la nivel inalt sunt priponiti pentru ca au bagat mana pana la cot in averea statului si stiu sa faca diferenta intre unul care fura o gaina de foame si cei ce devalizeaza statul roman acumuland averi colosale . In atentia DNA sunt un numar restrans de indivizi , astia dau adevaratele tunuri , plebea supravietuieste de pe o zi pe alta si e firesc sa fie indignata de discrepantele uriase dintre marea masa de oameni cinstiti si o mana de ciorditori ce fac de 30 de ani afaceri cu statul si il devalizeaza sistematic . Daca ai studii juridice , de ce nu ai iesit la rampa si nu te-ai prezentat cu Kovesi in fata celor 12 examinatori ? Te-ai fi convins cat de ” inculta ” este Kovesi daca s-a clasat in primii 3 din 30 . Ce speri , ca pica U.E inaintea actualei guvernari ?

        • Nu ați înțeles nimic! Sunt un om de rând. Ca milioanele de oameni din țara asta. Am studii de bun simț. Îmi pare rău, vă lipsesc . Eu nu am jignit. Am comentat. Cu argumente. Dovedite fără puțintă de tăgadă. De Justiție, nu de mine. Și am afirmat că s-ar putea, în timp, UE să aibă o altă strategie. Atât. Concluzia conform căreia legați UE de actuala guvernare este cam deplasată. Nu ați înțeles. Dialog închis.

    • Loving Pablo??? Nu aţi citit Constituţia României…. Nu ştiu cine este Kovesi şi ce rol are în aşezarea sau bulversarea instituţiilor. Din punct de vedere politic, instituţiile de forţă, construite pe tipul DNA, reprezintă arma ideală de menţinere a Imperiului Europa, atât la nivel global cât şi la nivel de ţară. Orice patriot sau politician antiuniune va fi anixilat în câteva zile prin procedurile experimentate la noi. Lucrurile sunt ca în 1918, experimentele politice se fac la marginea Europei şi apoi se implementează dacă folosesc scopului propus.

  2. @Alexandra,@Mutu, omul a rezumat perfect situatia.Voi vorbiti din propaganda,ce vedeti pe posturile platite gras de cei din fruntea bucatelor de 30 de ani,anchetati de DNA. Oricum o sa-i despagubeasca dragul vostru partid,pt.detentia inumana,nu-i asa?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger