AcasăNewsHaraso gentleman!

Haraso gentleman!

Putin si-a luat umbrela noua, nu voua: Kolinda Kitarovic si Macron nu-au decat sa fie murati

Dupa finala Cupei Mondiale la Fotbal, la ceremonia de premiere, o ploaie cumplita s-a abatut pe stadionul Lujniki din Moscova. Adapostit sub umbrela, Vladimir Putin privea senin la presedintii Croatiei si Frantei, Kolinda Kitarovic si Emmanuel Macron, uzi leoarca.

Putin si a luat umbrela noua nu voua Kolinda Kitarovic si Macron nu au decat sa fie murati

Unul dupa altul, jucatorii echipei Croatiei, apoi cei ai Frantei, au trecut pe rand prin fata celor trei presedinti, ambele echipe fiind imbratisate furtunos de Macron si Kolinda Kitarovici ale caror haine li se lipeau de corp. Sub umbrela, Putin a dat mana protocolar cu jucatorii, cu un zambet rece in coltul gurii. Imediat dupa ce ploaia a inceput sa rapaie pe Lujniki, SPP-ul lui Putin a adus o umbrela iar garzile preseditelui se uitau la fiecare jucator care trecea prin fata liderului de la Kremlin de parca fotbalistii aveau cutite sub tricouri. Fara sa le pese de faptul ca erau uzi pana la piele, Macron si Kitarovici au fraternizat cu jucatorii celor doua echipe. Abia cand cei doi sefi de stat erau uzi pana la piele, au sosit si pentru ei umbrelele. Nepasarea cu care Putin, de sub umbrela, a privit o femeie care mai este si sef de stat, dar si pe presedintele Frantei, cum le curgea apa din haine a starnit ironii si furie pe retelele sociale. Dincolo de baradanie, ar putea fi aceasta si un mesaj al diplomatiei Rusiei via cel mai urmarit eveniment sportiv al planetei, sa vada toata lumea cine conteaza cu adevarat in ochii Kremlinului si cati bani da, de fapt, ”tarul” pe restul lumii.

E sau nu de zahar?

Culmea e ca acelasi barbat Vladimir Putin care se uita de sub umbrela la o femeie aflata sub o ploaie torentiala, declara vara trecuta ca pe el nu-l sperie ploile. In cursul unei ceremonii de de punere de coroane la un monument dedicat eroilor din cel de-al doilea Razboi Mondial, la Soci,

Dar la ceremonii patriotice poate

Putin a fost la randul lui surprins de o ploaie torentiala. Dar a stat in pozitie de drepti,fiind udat din cap pana-n picioare,  fara umbrela. Ulterior, la o intalnire cu elevii centrului de educatie Sirius, a fost intrebat de ce nu a avut umbrela. Putin a raspuns ”grav” (potrivit presei Kremlinului): ”Nici nu m-am gindit(…) soldatii rusi au luptat zi de zi, pe orice vreme, in ploaie, in frig, in razboi, au fost momente dramatice”. Apoi a adaugat: ”Noi nu suntem din zahar, nu ne topim sub ploaie”. Sa intelegem ca intre timp Putin s-a mai zaharisit?

Vladimir, portarul cyberatacurilor

In perioada Cupei Mondiale, aproximativ 25 de milioane de atacuri informatice si alte acte infractionale impotriva structurilor informatice din Rusia, legate intr-un mod sau altul de Cupa Mondiala”, a declarat Putin, duminica, in cadrul unei intalniri cu serviciile de securitate ruse. Dar fara sa precizeze provenienta acestor atacuri informatice, nici daca ele au fost intreprinse de catre indivizi sau sisteme software. Au fost respinse, domle, ce mai conteaza cum si in ce fel? ”In spatele acestui succes se ascunde o activitate foarte importanta pregatitoare, operationala, de analiza si de informare, in care noi ne-am folosit toate fortele, concentrarea noastra fiind la un nivel maxim”, s-a laudat Putin. Rusia a fost acuzata in mai multe reprize de occidentali de atacuri informatice. Tot duminica, seful serviciilor de informatii americane Dan Coats a afirmat ca actele de piraterie informatica ce ameninta SUA se accentueaza, indeosebi provenind din Rusia.  Vineri, 12 spioni rusi au fost inculpati de catre americani pentru ca au piratat calculatoare ale Partidului Democrat in timpul campaniei prezidentiale din 2016,  castigata de catre Donald Trump. Moscova a dezmintit  orice ingerinta in alegeri.

 

author avatar
Tudor Borcea
256 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger