AcasăNewsHaos in sanatate: contracte suspecte in spitale!

Haos in sanatate: contracte suspecte in spitale!

Spitalul Floreasca, pagubit cu peste 6 milioane de lei!

Se estimeaza ca 30% din contractele de achizitii directe facute de spitalele din Romania sunt suspecte. Sistemul de sanatate are cele mai multe nereguli in acest domeniu, unul din cele mai folosite procedee de fraudare este cel al fragmentarii unor contracte mari, in altele, mai mici, pentru a ocoli declansarea unor licitatii deschise, spune Bogdan Puscas, presedintele Agentiei Nationale pentru Achizitii Publice(ANAP).

Spitalul Floreasca, pagubit cu peste 6 milioane de lei!

”Daca sunt mai multe achizitii directe de produse similare, dar cu coduri diferite si mentionate separat, e posibil sa fie o neregula. Incercam sa impunem o uniformizare a produselor si o standardizare a procedurilor. In domeniul sanatatii sunt cele mai multe nereguli. 25-30% din numarul de achizitii directe sunt suspecte”, a explicat Puscas.

Cine raspunde pentru blocajele cardului de sanatate?

Afirmatiile sefului ANAP vin dupa cel mai cunoscut scandal legat de achizitia la preturi supraevaluate de aparatura medicala, in valoare de 18,64 milioane de lei, la Spitalul Floreasca, in urma caruia s-a calculat un prejudiciu de peste 6 milioane de lei, iar procurorii DNA au inceput urmarirea penala fata de persoanele implicate.

In ceea ce priveste repetatele defectiuni ale sistemului informatic al cardului national de sanatate, ministrul Vlad Voiculescu anunta ca saptamana aceasta, Corpul de control al primului-ministru si reprezentanti ai Ministerului Sanatatii vor incepe(in sfarsit) la Casa Nationala  de Asigurari de Sanatate(CNAS).

author avatar
Bogdan Borcea
183 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger