AcasăNewsHalloween 2013. Google celebreaza printr-un Doodle interactiv cea mai infricosatoare zi...

Halloween 2013. Google celebreaza printr-un Doodle interactiv cea mai infricosatoare zi din an!

Halloween 2013. Google sarbatoreste, joi – 31 octombrie 2013, cea mai infricosatoare zi din an, si cea mai iubita sarbatoare a americanilor, Halloween, printr-un Doodle interactiv.

Este vorba despre un Halloween Witch Google Doodle, animat, interactiv si, asa cum era de asteptat, infricosator. Cei care vor sa simta putin din spiritulacestei zile pot interactiona cu acest Google Doodle pentru Halloween 2013 cu ajutorul batranei vrajitoare din imagine. Astfel, va  puteti prepara o potiune magica  proprie… nu trebuie decat sa combinati doua dintre cele patru ingrediente diferite.

Halloween, o sarbatoare de origine celtica, a fost preluata cu succes de multe tari occidentale, raspandindu-se, in secolul al XIX-lea, prin intermediul imigrantilor irlandezi din Statele Unite ale Americii. halloween se celebreaza in noaptea de 31 octombrie.

[youtube]RTWfdWOpSfI[/youtube]

Numele provine din limba engleza, de la expresia All Hallows’ Even (numele sarbatorii crestine a tuturor sfintilor) sarbatoare cu care Halloween-ul a devenit asociat in tarile unde predomina crestinismul occidental — catolic si protestant, deoarece in aceste culte crestine, ziua tuturor sfintilor este sarbatorita pe 1 noiembrie.

Simbolul sarbatorii Halloween este dovleacul sculptat, care reprezinta „Lanterna lui Jack”, in aceasta zi, copiii se costumeaza in vrajitori, mumii, fantome sau alte personaje „horror” si colinda pe la case intreband „Trick or Treat?” („Pacaleala sau dulciuri?”).

Intrebarea poate fi interpretata ca o amenintare ca – daca nu li se dau dulciuri – persoanei colindate i se va juca o farsa.

author avatar
Alina Costache
269 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger