AcasăNewsHalep, batjocorita de Charlie Hebdo

Halep, batjocorita de Charlie Hebdo

Revista franceza n-are umor, confunda ironia cu mojicia

Desi se pretinde de  satira, cunoscuta revista franceza  se sforteaza de fapt  la greu cu glume nesarate, articole controversate si caricaturi pe alaturi cu umorul. Una dintre ele se vrea o ironie la adresa Simonei Halep si o infatiseaza incercand sa-si vanda la fier vechi trofeul castigat la Roland Garros.

Revista franceza n are umor confunda ironia cu mojicia

„O romanca a castigat la Roland Garros”, scrie  in editia tiparita Charlie Hebdo desupra caricaturii cu Simona strigand „Fier vechi, fier vechi”. Desenul e subtire rau, mesajul asijderea, chiar  daca s-au gasit unii sa comenteze ca saptamanalul ar incerca  mai degraba sa ironizeze modul in care publicul francez ii percepe pe romani, caricatura semnata de “Felix” e una de prost gust, Halep n-are nici o legatura cu romanii de etnie roma care au provocat destule batai de cap in ultimii ani in toata Franta. In ianuarie 2015, redactia revistei Charlie Hebdo din Paris a fost atacata de teroristi, dupa ce fusese tinta unei serii de amenintari in urma publicarii unor caricaturi cu profetul Mahomed. In urma atacului au murit 12 persoane. Chiar daca in Hexagon traiesc 5 milioane de musulmani, politica editoriala a revistei nu s-a schimbat, caricaturile au devenit si mai controversate, una din cauzele pentru care tirajul  publicatiei a scazut din an in an.

author avatar
Bogdan Borcea
334 afisari

3 COMENTARII

  1. Etnia țigănească! Rrom sau rom e o găselniță înghițită numai de handicapați. Felicitări pentru luarea de poziție!

  2. Nu stiu e cam infantil si ca realizare nu inteleg premiu nu are valoare si e de fier vechi asta am inteles seamana cu un vultur. Sper ca pot face diferenta intte arâman si rrom sau român. ARAMAN inseamna machedon sau macedon, cunosc 5 tipuri de macedoni. Macedonii gteci renumiti ca se trag din spartani, macedoni din nordul Greciei retrasi in urma razboaielor grecesti, cei de la sud de Dunăre si retrasi in urma invaziei otomane cei din fosta Iugoslavie ce-si disputa numele cu Grecia si machedonii nostri ce is cei mai mari intre romani, iacate. Sa fie mai clari mai autentici spre ex niste romani cu scaune la coada la RG?sau cele doua combatante :auzi fata nu ca e cald? Foarte cald auzi nu mai striga la mine la serva ca ma incalzesc mai rau?… Adica ceva finut ca’s domnisoare. Sau le recomand lectii la domnul Popa Popas care a intrat in cartea recordurilor cu 2500 de portrete in 2 zile adica va face chipul color nu asa in 2 min. 400 de staruri si politicieni caricaturizati de maestriu e cel mai
    tare din lume multipremiat in Franta. Numai de bine Dumnezeu sa ierte artiștii morti din redactie. Simona merita respec din plin mai ales ca e a 2oa oara cand ia RG ca a mai luat si la junioare. Putini reusesc o astfel de dubla, apoi ea si-a taiat sanii sa joace nu si-a pus silicoane ca tutele din bar. Putin respect din partea tuturor 33e binevenit.

  3. Eu am mari f mari asteptari de la cei mai mari prieteni ai Romaniei, francezii, mai ales unde exceleaza ei cel mai tare in cultura ? si in ? arta.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger