AcasăNewsHainele lui Jaques Chirac au ajuns la refugiati

Hainele lui Jaques Chirac au ajuns la refugiati

Iarna trecuta, la apelul unei organizatii umanitare, Claude Chirac, fiica fostului presedinte al Frantei, nu a ezitat si a donat costume si pulovere care au fost purtate de seful statului.

Evenimentul a fost relatat de celebrul fotograf francez Yann Arthus-Bertrand, angajat si el in actiuni umanitare si ecologiste. Odata cu venirea iernii, o organizatie pariziana care se ocupa de emigrantii sositi in Franta, a facut un apel pentru colectarea de haine calduroase. Yann Arthus-Bertrand a transmis apelul catre Fundatia Chirac, unde este membru in consiliul de administratie. Claude Chirac, presedinta fundatiei, i-a raspuns imediat: ”Ma ocup de asta, fii fara grija”. La cateva zile dupa apelul lui Bertrand, un vehicul oficial cu cocarda tricolora a ajuns la sediul organizatiei si a adus o serie de haine de iarna pe care le purta fostul presedinte al Republicii. ”Simbolic, cred ca este absolut minunat sa stii ca hainele unui presedinte sunt purtate de refugiati”, a declarat Yann Arthus-Bertrand.

Claude Chirac daughter of former French President Jacques Chirac attends the award ceremony for the Prix de la Fondation Chirac at the Quai Branly Museum in Paris November 21 2014 REUTERSPatrick KovarikPool FRANCE Tags POLITICS HEADSHOT

Fundatia Chirac a fost lansata de Jaques Chirac dupa sfarsitul dublului sau mandat de presedinte al Frantei. Infiintata in 2008, fundatia are ca obiective majore accesul oamenilor la sanatate si medicamente, la apa si salubritate, lupta impotriva desertificarii si despaduririi si protejeaza diversitatea culturala sustinand si proiectele pe teren care implica populatiile locale.

author avatar
Tudor Borcea
127 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger