AcasăNewsHainele care cresc odata cu copilul

Hainele care cresc odata cu copilul

Visul multor mame de a cumpara un singur articol de imbracaminte pentru copil si  sa se potriveasca timp de mai multi ani a prins viata. Un tanar britanic a gasit o solutie care sperie producatorii de imbracaminte pentru copii.

Ryan Yasin este designer si s-a folosit de cunostiintele sale de inginerie aeronautica pentru a dezvolta haine care cresc odata cu copilul.  Hainele sunt realizate dintr-o tesatura ce se extinde astfel incat un bebelus ar putea purta mai multi ani aceleasi haine. Aceasta realizare i-a adus lui Yasin premiul pentru design James Dyson, ce recunoaste si recompenseaza solutiile imaginative de design la probleme globale.

Primele haine care cresc odată<br >cu copilul vor fi bune de la 3<br >luni la 3 ani spune Ryan Yasin<br >creatorul prototipului de haine

Hainele sunt impermeabile si reciclabile si potrivite pentru copii cu varstele cuprinse intre 3 luni si 3 ani. Majoritatea copiilor cresc atat de repede in primii doi ani de viata incat schimba 7 marimi, potrivit unui studiu realizat de Aviva.

Ryan Yasin

De asemenea, parintii britanici cheltuiesc, in medie, 2000 de lire sterline pe haine pentru copii pana la varsta de trei ani. Pe langa costul ridicat si durata limitata a vietii, productia in masa a articolelor de imbracaminte pune presiuni asupra mediului prin deseuri, consumul de apa si emisiile de carbon. Pana acum, Yasin a creat 500 de prototipuri de haine si planuieste sa foloseasca cei 2000 de dolari, primiti drept premiu, sa continue discutiile cu investitorii si sa dezvolte afacerea. El spera ca hainele sa ajunga pe rafturile magazinelor din Marea Britanie in urmatoarele luni.

author avatar
Tudor Borcea
247 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger