AcasăNewsHaineala: Nu intentionez sa-mi dau demisia. Nu exista niciun motiv pentru a...

Haineala: Nu intentionez sa-mi dau demisia. Nu exista niciun motiv pentru a ceda la astfel de presiuni

(foto: obiectivdesuceava.ro)

Presedintele Consiliul Suprem al Magistraturii, Oana Schmidt Haineala, a declarat, luni, ca nu are motiv sa cedeze presiunilor de a-si depune demisia, asa cum au cerut majoritatea membrilor Sectiei de judecatori a CSM.

(foto: obiectivdesuceava)

„Nu exista absolut niciun motiv pentru care eu sa-mi dau demisia. Nu intentionez sa-mi dau demisia. Fac un apel catre colegii membrii Sectiei de judecatori sa constientizeze care este rolul lor in Consiliu si rolul fiecarui membru al Consiliului si anume acela de a lua decizii pentru sistemul judiciar, este acela de a participa la sedintele de plen si sectie si de a rezolva problemele curente ale justitiei”, a declarat procurorul Haineala.

In ceea ce priveste votul celor sapte judecatori, din opt cat are Sectia pentru judecatori a CSM, care s-au exprimat impotriva procedurii prin care a fost desemnat presedintele Consiliului, Haineala a afirmat: „Exista o sectie, dar deciziile se iau in plen si in sectii. Repet, eu consider ca obligatia membrilor CSM este de a participa, este motivul pentru care noi ne primim salariile, ca sa participam la sedintele de plen si sectii si sa luam decizii in interesul sistemului judiciar”.

Oana Schmidt Haineala considera legal mandatul sau la conducerea Consiliului, afirmand ca este curioasa sa afle ce lege contrazice legalitatea asigurarii presedintiei Consiliului de catre un procuror. „Constitutia si legea Consiliului, Legea 317, prevad, permit posibilitatea ca un procuror sa fie presedinte al Consiliului. Repet, mandatul a fost obtinut in baza unui vot legal exprimat”, a intarit procurorul.

author avatar
Alina Costache
161 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger