AcasăNewsHackerii rusi au atacat calculatoarele Casei Albe

Hackerii rusi au atacat calculatoarele Casei Albe

Hackerii Kremlinului sunt cu un pas inaintea serviciilor de securitate americane

Potrivit CNN, responsabilii actului de piraterie informatica de la Casa Alba de acum cateva luni sunt cyberpirati rusi, potrivit informatiilor furnizate ”de responsabilii americani insarcinati cu ancheta”.

Hackerii Kremlinului sunt cu un pas inaintea serviciilor de securitate americane

Aceasta in ciuda faptului ca oficialii Casei Albe au dat asigurari ca atacul cybernetic, contra Departamentului de Stat si a Presedintiei, nu a afectat ”datele sensibile sau confidentiale ale guvernului american”, potrivit AFP. ”A avut loc un incident anul trecut dar sistemele noastre de informatii confidentiale sunt sigure”, a declarat consilierul adjunct al securitatii nationale de la Casa Alba, Ben Rhodes. Insa, potrivit CNN, in aceeasi zi dupa declaratiile lui Rhodes, hackerii au avut acces la informatii sensibile, cum ar fi detalii in timp real-care nu sunt publice- despre programul de lucru al presedintelui Barack Obama. Chiar daca acest gen de informatie nu este clasificata ”secret” ea este extrem de urmarita de serviciile de informatii straine, au mentionat oficialii americani. Ben Rhodes a detaliat: ”Avem diferite sisteme  la Casa Alba: un sistem non-confidential, un sistem confidential si un sistem top-secret, unde se afla toate informatiile importante ce tin de securitatea nationala. Este un sistem sigur si nu credem ca a fost afectat”.

”Nu vorbim de originea acestor atacuri”

CNN arata ca atacul a fost desfasurat via computer din intreaga lume, cum fac deseori hackerii pentru a-si ascunde urmele. Si ca anchetatorii FBI si ai serviciilor sercrete americane au reusit sa gaseasca coduri relevante si alti markeri  care ar putea corespunde celor a hackerilor care lucreaza pentru guvernul rus. Se pare ca intruziunea de la Casa Alba a inceput cu un e-mail de tip phishing, trimis via un cont de e-mail de la Departamentul de Stat asupra caruia hackerii au preluat controlul, potrivit anchetatorilor citati de CNN. ”Nu vorbim de originea acestor intruziuni informatice”, a declarat Ben Rhodes, in timp ce Mark Stroh, purtator de cuvant al Consiliului securitatii nationale (NSC) de la Casa Alba a precizat pentru AFP ca acuzatiile impotriva Rusiei facute de CNN sunt ”speculatii”.

Secret Service a invatat-o sa conduca pe Malia, fata cea mare a lui Obama

Prima Doamna a Americii, Michelle Obama, a dezvaluit ca fiica sa cea mare, Malia (16 ani) a invatat sa conduca de la agentii Secret Service, unitatea de elita a politiei insarcinata cu protectia presedintelui. „Secret Service (a invatat-o), pentru ca pe mine nu m-ar fi lasat in masina cu ea”, a dezvaluit Michelle, intr-un interviu inregistrat pentru o emisiune matinala, potrivit CNN. Prima Doamna a apreciat ca Secret Service a procedat corect, marturisind ca nu a mai condus de ”sase-sapte ani” si a uitat ”unele reguli de baza”.

author avatar
Tudor Borcea
87 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger