AcasăNewsHackerii rusi ataca Occidentul

Hackerii rusi ataca Occidentul

Putin activeaza iar fabrica de trolli de la Kremlin

Expertii sunt preocupati ca presedintele Vladimir Putin, care a condamnat atacurile aeriene impotriva Siria, nu va incerca sa destabilizeze vestul prin noi cyberatacuri.

Putin activeaza iar fabrica de trolli de la Kremlin

Saptamana trecuta, Moscova a avertizat Washingtonul in cazul unei interventii militare in Siria. ”Trebuie sa prevenim inca odata ca o interventie militara pentru pretexte inventate si fabricate in Siria,unde se afla soldati rusi, la cererea guvernului legitim sirian, este absolut inacceptabila si poate avea cele mai grele consecinte”, a declarat MAE rus intr-un comunicat. Si, daca Rusia nu a reactionat inca la bombardamentele americane, franceze si britanice din Siria, specialistii in cyberatacuri se tem acum ca Moscova pregateste o riposta digitala impotriva Occidentului. Potrivit expertilor, hackeri rusi vor incerca sa patrunda in retele informatice cruciale cu efect paralizant asupra infrastructurilor Marii Britanii: spitale, circulatie, aprovizionare cu apa, energie sau banci.

epa06666844 Russian President Vladimir Putin looks on as he attends a meeting with a regional governor at the Novo Ogaryovo state residence outside Moscow Russia 13 April 2018 EPAALEXEY NIKOLSKYSPUTNIKKREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

In ziua atacului impotriva Siriei, Ciaran Martin, directorul National Cyber Security din Marea Britanie a anuntat ca acesta se afla in cel mai ridicat nivel de alerta cibernetica. ”Incercam sa facem tot posibilul pentru a impiedica un atac cibernetic”, a declarat acesta. ”Un atac rusesc in urmatoarea perioada constituie o amenintare majora”, a adaugat Michael Clarke, profesor si expert in Aparare. ”El se va concentra asupra sistemului de transport, sanatate sau controlul traficului aerian. Una din marile ingrijorari ale noastre este cea privind un crash aerian”, a spus Clarke. Expertii se tem in egala masura si de emergenta ”trollilor” rusi care ar putea raspandi iar ”fake news” in scopul de a discredita autoritatile occidentale.

author avatar
Bogdan Borcea
168 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger