AcasăNewsHackerii Phenianului i-au salvat pielea lui Kim

Hackerii Phenianului i-au salvat pielea lui Kim

Liderul de la Phenian si-a vazut moartea cu ochii pe monitoarele IT-istilor

Piratii cibernetici au furat sute de documente militare sud-coreene clasificate, inclusiv un plan de actiuni elaborate cu Washingtonul in eventualitatea unui razboi.

Liderul de la Phenian si a vazut moartea cu ochii pe monitoarele IT istilor

Potrivit cotidianului sud-coreean Chosun Ilbo, care-l citeaza pe deputatul Partidului Democrat (la putere) Rhee Cheol-hee, piratii informatici nord-coreeni au avut acces la intranetul armatei sudului, in septembrie 2016, si au sustras 235 gigabiti de date sensibile. Printre aceste documente figureaza planul operational 5015, ultimul plan de actiune alcatuit de SUA si Coreea de Sud pentru a fi pus in aplicare in cazul unui conflict cu Nordul. Acest plan contine si proiecte de atacuri pentru a-l ucide pe liderul de la Phenian, Kim Jong-un. Aceste informatii sunt facute publice in momentul in care tensiunile in peninsula coreeana sunt foarte ridicate, mai ales in urma  schimbului de amenintari repetate intre presedintele SUA, Donald Trump, si Kim Jong-un care-si continua progremele balistice si nucleare in ciuda sanctiunilor internationale. In privinta sanctiunilor, ieri, ONU a anuntat in premiera ca patru nave nord-coreene, identificate ca transportand marfuri interzise de rezolutiile Natiunilor Unite, au fost interzise in toate porturile din lume, potrivit lui Hugh Griffiths, coordonatorul expertilor ONU insarcinati cu dosarul nord-coreean. Cele patru nave sunt Petrel 8, Hao Fan 6, Tong San 2 si Jie Shun. Potrivit Marine Traffic, primele trei cargouri au pavilioane apartinand respectiv Comore, Saint Kitts si Nevis si Coreei de Nord iar a patra nava nu a putut fi indentificata sub ce pavilion navigheaza.

O armata de 6800 de pirati

Rhee Cheol-hee a indicat faptul ca, potrivit ministerului sud-coreean al Apararii, 80% din documentele care lipsesc trebuie inca identificate dar planul de urgenta al fortelor speciale pentru eliminarea lui Kim Jong-un a fost cu certitudine furat. La fel ca si detalii cu privire la exercitiile militare anuale ale SUA si Coreii de Sud, informatii cu privire la instalatii militare cheie si cu privire la centrale electrice. Un purtator de cuvant al armatei sud-coreene nu a comentat aceste informatii, invocand secretul millitar. Coreea de Nord detine o unitate alcatuita de 6800 de specalisti in cyberatacuri, potrivit ministerului sud-coreean al Apararii, unitate care are la activ numeroase atacuri informatice de mare amploare, cum a fost cel din 2014 indreptat impotriva companiei Sony Pictures.

author avatar
Tudor Borcea
328 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger