AcasăNewsHackerii Anonymous au atacat site-ul ministerului britanic de Interne

Hackerii Anonymous au atacat site-ul ministerului britanic de Interne

Gruparea Anonymous a atacat site-ul ministerului britanic de Interne. Oficialii ministerului au anuntat sambata ca ancheteaza informatiile potrivit carora pagina de Internet a fost tinta unui atac cibernetic comis hackerii Anonymous, ca masura de protest fata de intentiile Guvernului din Marea Britanie de a intensifica supravegherea comunicatiilor online.

Accesand site-ul ministerului, utilizatorii descopereau un mesaj prin care erau informati ca pagina este indisponibila din cauza unui numar mare de accesari, potrivit Mediafax. Un mesaj postat pe contul de Twitter al Anonymous afirma: „TANGO DOWN”(in termeni militari, „tinta distrusa”), „pentru proiectele voastre de supraveghere draconica”.

„Suntem la curent cu faptul ca Ministerul de Interne a putut fi obiectul unui protest online. Am luat toate masurile necesare si supraveghem situatia indeaproape”, a declarat un purtator de cuvant al ministerului.

Guvernul din Marea Britanie are in vedere anumite proiecte privind instalarea unor echipamente care sa permita serviciilor de informatie electronice accesul in timp real la datele privind fiecare mesaj sau e-mail trimis, la site-urile de Internet consultate, precum si la apelurile telefonice realizate de britanici. Initiativa a fost aspru criticata de catre reprezentantii diferitelor asociatii de aparare a libertatilor publice din Marea Britanie.

158 afisari

2 COMENTARII

  1. Au gresit ca au atacat site-ul ministerului britanic de Interne, insa nu sunt de acord nici cu intensificarea supravegherii comunicatiilor online.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger