AcasăNewsGuvernul vrea sa renunte la cota unica de impozitare

Guvernul vrea sa renunte la cota unica de impozitare

Guvernantii au publicat, pe site-ul Ministerului de Finante, strategia fiscala pentru perioada 2014-2016.

Principala noutate pe care o aduce aceasta strategie este introducerea impozitului diferentiat pe venit. Vor fi trei cote diferite: 8%, 12% si 16%.

Deocamdata nu au fost precizate plafoanele pentru care acestea vor fi aplicate, insa Romania TV precizeaza ca este a doua oara cand se incearca introducerea acestui tip de impozit. Prima data cand s-a vrut introducerea impozitului diferentiat pe venit, PNL-istii au amenintat ca ies de la guvernare.

Strategia fiscala pentru perioada 2014-2016 mai include reducerea CAS pentru angajatori cu 5%, incepand cu iulie 2014, si revizuieste prognoza pentru inflatie de la 3,3% la 2,4%.

In plus, va exista un regim nou de impozitare pentru petrol si gaze si se introduce somajul partial in cazul somerilor care obtin joburi part-time, veniturile urmand sa se cumuleze.

author avatar
Cristi Ionita
416 afisari
Zenville

Ultimele știri

Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai

Românii se află în toiul pregătirilor de Paşte 2024, iar asta înseamna şi goana prin supermarketuri. Kaufland, Lidl şi Carrefour sunt câteva dintre cele...

Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis gânduri bune către românii din Diaspora, în Pastorala de Sfintele Paşte 2024.El a punctat că „Taina Pocăinţei...
proger