AcasăNewsGuvernul vrea inapoi in afaceri!

Guvernul vrea inapoi in afaceri!

Statul va putea cumpara actiuni de la societatile comerciale, de pe burse sau, direct de la alti actionari, printr-un proiect de ordonanta de urgenta, care vrea sa abroge prevederile ce interziceau Ministerului Economiei sa achizitioneze actiuni la companiile de stat.

“Consolidarea pozitiei de actionar a statului creaza posibilitatea intaririi anumitor domenii de interes strategic, precum si cresterea  eficientei societatilor si a valorii economice in beneficiul cetatenilor romani”, se argumenteaza in proiect.

Toate aceste operatiuni de cumparare si de schimb de actiuni vor fi asigurate cu bani de la buget, guvernul acordandu-le mandate institutiilor interesate. In luna septembrie guvernul a decis ca statul sa ramana proprietar majoritar la actiunile unor societati de interes strategic: Hidroelectrica, Complexul Energetic Oltenia, Aeroporturi Bucuresti si Administratia Porturilor Maritime Constanta. Ideea unui program prin care pachetele minoritare la societatile controlate de stat sa  nu mai fie vandute, ci directionate intr-un “Fond suveran de dezvoltare si investitii”, ar contribui la bugetul Romaniei cu o suma de 15 miliarde de lei, pana in 2020. Anul trecut, a intrat in vigoare o alta ordonanta de urgenta, cu referire la companiile din sectorul energetic, prin care Ministerul Energiei va avea cadrul legal pentru infiintarea  de societati cu capital de stat.

author avatar
Bogdan Borcea
180 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger