AcasăNewsGuvernul va propune FMI cresterea salariului minim la 800 de lei

Guvernul va propune FMI cresterea salariului minim la 800 de lei

Premierul Victor Ponta a declarat, joi seara, ca Guvernul ia in calcul posibilitatea majorarii salariului minim pe economie, de la 700 la 800 de lei, propunere care urmeaza sa fie discutata si cu FMI.

 

(foto: Kanal D)

Ponta a afirmat ca exista intentia de crestere a salariului minim pe economie de la 700 la 800 de lei, iar Guvernul va sustine initiativa in discutiile cu delegatia Fondului Monetar International, care va sosi la Bucuresti pe 15 ianuarie. „Este vorba de un pachet de masuri care trebuie discutate cu FMI si Comisia Europeana”, a precizat Victor Ponta, pentru Romania TV.

Majorarea salariului minim este deja inclusa in proiectul de buget la care lucreaza guvernul, urmand ca masura sa fie aplicata de la momentul aprobarii bugetului, potrivit declaratiei premierului.

Primul ministru a adaugat ca aceasta crestere nu va afecta cheltuielile de personal in sectorul public, in sensul unei mariri, deoarece salariul minim al bugetarilor este in prezent fixat la 815 lei. „Impact negativ asupra bugetului nu exista, exista doar impact pozitiv asupra bugetului asigurarilor sociale pentru ca se platesc CAS-uri si taxe, deoarece salariile din sectorul privat erau platite pana acum la gri”, a declarat Ponta.

Aceasta decizie ii priveste in primul rand pe angajatorii din sectorul privat, care vor trebui sa scoata alti bani din buzunar pentru a-si plati darile la stat.

author avatar
Alina Costache
138 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger