AcasăNewsGuvernul Ungureanu, pe marginea motiunii

Guvernul Ungureanu, pe marginea motiunii

Cariera de premier a lui Razvan Ungureanu s-ar putea narui brusc dupa doar doua luni

Cu atatea dezertari din randurile parlamentarilor puterii, cabinetul Ungureanu ar putea pica la prima sa motiune de cenzura.

Cariera de premier a lui Razvan Ungureanu s-ar putea narui brusc dupa doar doua luni

La nivel declarativ, perspectiva pare sa-i incante pe uselisti. Caz in care este insa greu de inteles de ce opozitia nu a atacat, prin motiune, doar infiintarea ”facultatii pe criterii etnice” de la UMF Targu Mures. Subiect suficient de sensibil mai ales acum, in prag de alegeri, incat sa-i determine pe unii parlamentari ai PDL si UNPR sa voteze strimb. In loc sa mearga la sigur, uselistii au preferat in schimb sa bage in motiune si acuzatii legate de privatizari si gestionarea banului public. Teme cu dus-intors, din moment ce privatizarile si licitatiile dubioase, plus favorizarea primarilor din partidele aflate la putere, sunt practici la care s-au dedat absolut toti guvernantii, indiferent de culoarea lor politica.

Ponta anunta asaltul final asupra Senatului

Victor Ponta reinvie USL-ul la Senat

Ca lucrurile nu stau prea roz pentru Guvernul Ungureanu o recunoaste deschis Kelemen Hunor, care afirma deschis ca are emotii atunci cand se gandeste ”cum vor vota altii” la motiunea de cenzura. ”Altii” in afara udemeristilor, dar tot de la putere, deci pedelisti, uneperisti, minoritari. Ca sa nu fie discutii, Kelemen a precizat ca udemeristii vor fi prezenti in par la motiune, dar vor sta in banci si nu vor vota. In mod evident, decizia este un exemplu dat liderilor PDL si UNPR care, daca ar reusi sa-si tina si ei parlamentarii in scaune, ar diminua riscul aparitiei unor surprize neplacute. Colac peste pupaza coalitiei guvernamentale a venit anuntul lui Victor Ponta care, dupa ce si-a exprimat sperantele puse in trecerea motiunii, a precizat si ca USL se intoarce la lucru in Senat, Camera in care Puterea a pierdut majoritatea. Concret, Ponta a precizat ca parlamentarii USL se intalnesc astazi ”pentru a constata si in mod oficial reluarea majoritatii in cadrul Senatului si pentru a stabili strategia USL in fata acestei noi situatii”. O situatie ciudata, din moment ce Puterea si Opozitia se afla de fapt la egalitate, dar nefavorabila clar coalitiei guvernamentale.

[poll id=”241″]

author avatar
Simona Badulescu
252 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger