AcasăNewsGuvernul pune bratari mortilor

Guvernul pune bratari mortilor

O noua metoda de combatere a evaziunii fiscale

Ce mai incoace si incolo, febra luptei impotriva evaziunii fiscale a cuprins Guvernul in totalitatea sa. Luandu-l exemplu pe Caron, cel ce dijmuieste sufletele pe care le trece dincolo de Stix, Guvernul vrea sa-i tina in lesa si pe morti, dar si pe ciocli.

O noua metoda de combatere a evaziunii fiscale

Pe scurt, Guvernul obliga toate persoanele decedate sa fie inmormantate cu o bratara la mana. Decizia vine in contextul prevenirii evaziunii fiscale la firmele de pompe funebre. Bratara, din materiale care nu sunt biodegradabile, cu datele de identificare ale firmei care a acordat ingrijiri mortuare, va fi aplicata obligatoriu pe mana dreapta sau stanga a decedatului. Mai mult, firmele de pompe funebre vor fi obligate sa arhiveze contractele de prestari servicii incheiate si documentele fiscale timp de 5 ani, pentru eventuale plangeri ulterioare ale rudelor si responsabilizarea acesteia. Noile reguli, anuntate inca din luna mai, au fost avizate acum de Guvern si vor fi aplicate de la sfarsitul lunii noiembrie. Firmele de pompe funebre vor fi obligate sa cotizeze si la un Fond de Garantare, din care sa fie achitate despagubiri in cazul neindeplinirii sau indeplinirii defectuoase a prestarilor de servicii funebre. Cotizatia va reprezenta echivalentul a 5 ajutoare de inmormantare. O problema s-a  constatat si in cazul procedurilor de imbalsamare: formarea pentru ocupatia de imbalsamator nu a fost reglementata. Concluzia: Guvernul ii va obliga pe acestia sa isi completeze pregatirea intr-un anumit interval. Cand, unde si cum, nu se stie…

Trei carausi la sicriu. Atat!

Guvernul ii va obliga pe angajatori si sa aiba in schema de personal cel putin 3 salariati cu atributii in transportul decedatului. Numarul fix de 3 angajati a fost calculat de guvernanti pornindu-se de la ideea ca pentru o persoana cu varsta cuprinsa intre 19 si 45 de ani ar trebui ridicata si purtata frecventa de catre fiecare transportator, prin impartirea sarcinii, o greutate de maximum 30 de kilograme. Tinand cont ca greutatea medie a unui adult este de 70 de kilograme, iar a unui sicriu este de 30 kilograme, rezulta un numar de 3 angajati necesari pentru efectuarea transportului decedatilor, a fost calculul Guvernului.

author avatar
Catalin Dumitrescu
702 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger