AcasăNewsGuvernul ne ucide, Firea vrea sa murim sanatosi

Guvernul ne ucide, Firea vrea sa murim sanatosi

maratonMaratonul Internaţional Bucureşti a blocat Capitala, în weekend / Marius Vintilă, acid: „După 14 ani de la start, spectatorii au aceeaşi problemă”

Capitala a fost paralizata ieri, la propriu, de ”Maratonul Bucurestiului”, eveniment pentru desfasurarea caruia Primaria condusa de Firea a interzis circulatia masinilor pe 36 de kilometri de strazi din Capitala.

Cursa de ieri a blocat, evident, centrul Capitalei, obligandu-i pe soferi sa ocoleasca pe la dracu-n praznic. In timp ce soferii treceau in revista intregul arbore genealogic al Gabrielei Firea, amatorii de viata lunga in trup sanatos faceau apologia sportului. Foarte bine, sa ne pastram conditia fizica alergand la maratoane si crosuri, dar nu se poate sa alergam pe stadion, pe aleile unui parc mare ca Herastrau sau IOR, sau in jurul Palatului Parlamentului si sa-i lasam pe soferii bucuresteni sa se bucure si ei de un trafic de week-end mai redus? Destul isi mananca nervii si benzina in timpul saptamanii, cand copiii trebuie dusi la scoala iar parintii trebuie sa ajunga la serviciu, la ore fixe si unii si altii.

Sa fim sanatosi si sa platim impozite cat mai multi ani

Ce s-a intamplat, ieri, cu bucurestenii care nu vroiau sa alerge la maraton dar isi programasera de exemplu o excursie la munte dar care nu au putut iesi din oras sau au facut-o cu intarzieri de ore intregi si plini de draci? Sau ce s-a intamplat cu bucurestenii din Balta Alba, Militari, Drumul Taberei sau Berceni care intentionau sa-si ia familia si sa petreaca o frumoasa zi in Herastrau? Va spunem noi: s-au trezit blocati intr-un nesfarsit sir de masini ”gestionat” de politisti care ridicau neputinciosi din umeri atunci cand erau intrebati de soferi pe unde pot sa o ia ca sa ajunga intr-un loc sau altul. Povestea nu este noua, blocarea Capitalei prin organizarea a tot felul de concursuri sportive fiind singura activitate in care exceleaza madam primar Firea. De fiecare data scuza este aceeasi: trebuie sa facem sport daca vrem sa fim sanatosi. Argument imbatabil daca pe lista de prioritati a primarului Capitalei nu ar exista alte prioritati in domeniu. Respectiv asigurarea unor conditii de tratament decente si eficiente in spitale si asigurarea desfasurarii activitatii scolare in conditii de siguranta si igiena – spitalele si scolile fiind in grija administratiei locale reprezentata la varf si fara onor de Gabriela Firea. Sa nu uitam si ca Firea este membru de vaza al partidului de guvernare, PSD, calitate in care si-ar putea indemna colegii sa conduca in asa fel tara incat romanii sa nu mai fie chinuiti (si imbolnaviti) zilnic de stresul indus de cresterea preturilor si a impozitelor, de grija achitarii facturilor tot mai umflate si a platirii creditelor, de pastrarea locului de munca, de spectrul batranetii care trebuie traversata cu o pensie de mizerie etc. Boli de care nu scapa nici cei care alearga in maratoanele organizate de madam Firea si la care se adauga, in cazul soferilor bucuresteni, riscurile cardiovasculare implicate de cresterea brusca a tensiunii.

author avatar
Simona Badulescu
781 afisari

1 COMENTARIU

  1. nu mai scriu ca fuge , si ma tot intorc si degeaba.
    sare de la un articol la altul, cred ca am eu ceva la net
    pe scurt

    afara cu intreceriile sportive de pe sosele??????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!sunt stadioane , care stau goale cu luniile, si strazi mai deschise, nu in centru

    a apucat-o si pe asta alergatul, ce „cuc”, ma…. cu atatea serbari si carnati-si mici si fripturi etc parca suntem „infloribus”oprit-o pentru Dumnezeu!
    i s-a urcat la cap!

    tara arde si baba se piaptana”–zicere din popor,
    opreste-te cucoana-
    –-la primaria capitalei – cine o verifaica ce face cu banii??????????
    sau de unde-si permite sa-i fluture parca ar fiisalaru ei???????

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger