AcasăNewsGuvernul discuta despre trecerea la euro. OUG pentru o Comisie speciala

Guvernul discuta despre trecerea la euro. OUG pentru o Comisie speciala

Printre aspectele ce urmeaza sa fie avute in vedere de catre Viorica Dancila si ministrii Cabinetului sau, in cadrul sedintei de miercuri a Guvernului, se numara si adoptarea de catre Romania a monedei unice europene.

Aceste discutii despre trecere la moneda euro – la care Dancila a facut referire, la inceputul reuniunii Executivului pe care il conduce – ca la un „moment deosebit de important pentru tara noastra”, „cel mai important proiect dupa aderarea Romaniei la UE” – au in vedere stabilirea unor pasi ce urmeaza a fi facuti.

In acest sens, urmeaza ca joi Guvernul sa adopte, prin Ordonanta de Urgenta, infiintarea unei Comisii ce va avea ca rol pregatirea calendarului de aderare la euro. Din cate a anuntat premierul, din acest for vor face parte reprezentanti ai administratiei guvernamentale, ai administratiei publice locale, ai mediului academic, al Presedintiei, ONG, sindicatelor si patronatelor, dar nu numai.

Comisia va fi condusa de premier impreuna cu presedintele Academiei Romane, urmand sa existe si doi vicepresedinti – guvernatorul Bancii Nationale si vicepremierul pe probleme economice.

121 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger