Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Guvernul discuta despre trecerea la euro. OUG pentru o Comisie speciala

Guvernul discuta despre trecerea la euro. OUG pentru o Comisie speciala

Autor:

Printre aspectele ce urmeaza sa fie avute in vedere de catre Viorica Dancila si ministrii Cabinetului sau, in cadrul sedintei de miercuri a Guvernului, se numara si adoptarea de catre Romania a monedei unice europene.

 

dancila 350x163 Guvernul discuta despre trecerea la euro. OUG pentru o Comisie specialaAceste discutii despre trecere la moneda euro – la care Dancila a facut referire, la inceputul reuniunii Executivului pe care il conduce – ca la un “moment deosebit de important pentru tara noastra”, “cel mai important proiect dupa aderarea Romaniei la UE” – au in vedere stabilirea unor pasi ce urmeaza a fi facuti.

In acest sens, urmeaza ca joi Guvernul sa adopte, prin Ordonanta de Urgenta, infiintarea unei Comisii ce va avea ca rol pregatirea calendarului de aderare la euro. Din cate a anuntat premierul, din acest for vor face parte reprezentanti ai administratiei guvernamentale, ai administratiei publice locale, ai mediului academic, al Presedintiei, ONG, sindicatelor si patronatelor, dar nu numai.

Comisia va fi condusa de premier impreuna cu presedintele Academiei Romane, urmand sa existe si doi vicepresedinti – guvernatorul Bancii Nationale si vicepremierul pe probleme economice.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 24-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!