AcasăNewsGuvernul ar putea prelungi cu doua luni acordul cu FMI

Guvernul ar putea prelungi cu doua luni acordul cu FMI

(foto: realitatea.net)

Seful Guvernului, Victor Ponta, a declarat ca este posibil ca acordul cu FMI sa fie prelungit inca doua luni, pentru ca in acest timp Executivul sa poata derula anumite reforme structurale.

(foto: realitatea.net)

Victor Ponta a explicat jurnalistilor ca a solicitat prelungirea acordului cu Fondului Monetar International pentru ca in acest timp sa fie facuta listarea pe bursa a Transgaz sau privatizarea CFR Marfa.

„Am solicitat o prelungire cu doua luni a acordul preventiv cu Fondul Monetar International pentru a putea finaliza zona de reforme structurale. Adica se finalizeaza listarea Transgaz-ului, se avanseaza procedura de restructurare la Oltchim, se incepe procedura pentru CFR Marfa”, a anuntat Victor Ponta, potrivit rtv.net.

Premierul a facut aceasta solicitare in cadrul intrevederilor cu delegatia FMI care se afla in aceste zile la Bucuresti, si urmeaza sa  primeasca un raspuns.

„Acordul ne ajuta sa ne imprumutam foarte ieftin. Domnul Voinea m-a informat saptamana trecuta ca ne-am imprumutat in euro cu o dobanda de 3 la suta pentru trei ani. Ne ajuta sa pastram si un curs de schimb euro-leu foarte bun si sa fim in continuare interesanti pentru zona de investitii”, a mai adaugat Ponta.

author avatar
Andra Nesu
85 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger