AcasăNewsGuvernul aloca primariilor aproape 650 milioane lei

Guvernul aloca primariilor aproape 650 milioane lei

Guvernul a alocat primariilor fonduri totale de aproape 650 milioane lei, pentru proiecte in derulare si achitarea arieratelor, au declarat surse oficiale.

Surse oficiale au declarat anterior ca premierul Mihai Razvan Ungureanu a ramas in sedinta de guvern doar cu ministrii pentru a discuta despre fondurile care urmau sa fie alocate primariilor, consilierii care participasera la sedinta parasind sala in care se aflau titularii portofoliilor ministeriale.

Luni dimineata, purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, a anuntat ca premierul Mihai Razvan Ungureanu a convins coalitia ca fondurile catre administratiile publice sa fie alocate pe baza a doua principii, respectiv pentru proiecte europene in derulare care necesita cofinantare si pentru achitarea arieratelor.

El a aratat in acelasi timp ca fondurile catre autoritatile locale nu vor fi alocate pe criterii politice, dar ca anumite primarii au dificultati de plata mai mari din cauza relatiei mai putin bune cu consiliile judetene, iar Guvernul incearca sa compenseze acest decalaj.

Saptamana trecuta, dupa disputele din coalitie privind alocarea acestor fonduri catre primarii, liderul PDL Buzau, deputatul Cezar Preda, a declarat, intr-un interviu pentru MEDIAFAX, ca exista 25 de consilii judetene conduse de opozitie in care primarii PDL nu au primit niciun ban si care ar trebui sa beneficieze de alocari.

„Pozitia asta ca «eu nu fac cadouri electorale, ca eu imi iau ministru de finante care iarasi e independent si noi ne gandim la binele tarii si nu ne intereseaza» are o contributie in reactiile pe care le au liderii de partid”, a spus Preda, vorbind astfel si despre problemele aparute in cadrul PDL.

author avatar
Ciprian Purice
79 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger