AcasăNewsGuvernul adopta OUG privind cresterea alocatiilor pentru copii

Guvernul adopta OUG privind cresterea alocatiilor pentru copii

La cateva zile de cand s-a adoptat in Parlament amendamentul liberalului care a propus majorarea alocatiilor pentru copii, Guvernul a avut pe agenda, in cadrul sedintei de marti, ordonanta de urgenta care sa asigure cadrul pentru aplicarea acestui demers, de la 1 martie. E nevoie, insa, ca proiectul de buget sa fie adoptat. 

„Sper ca domnul presedintele va promulga cat mai rapid Legea bugetului de stat in asa fel incat, de la 1 martie, sa fie platite alocatiile marite pentru copii. Adoptam astazi Ordonanta de Urgenta care ne va permite acest lucru. Dupa cum stiti, Coalitia PSD-ALDE a identificat corect sursa de finantare si Guvernul a pregatit acest act imediat dupa votul din Parlament”, a anuntat Viorica Dancila, la inceputul reuniunii Cabinetului sau.

Dancila a trecut in revista faptul ca, de la 1 martie, micutii cu varsta de pana la 2 ani ar urma sa primeasca 300 de lei lunar.”Aceeasi suma va fi acordata si pentru copiii cu dizabilitati, pana la implinirea varstei de 18 ani”, a precizat sefa Guvernului. Totodata, in cazul copiilor cu varsta intre 2 ani si 18 ani alocatiile ar urma sa creasca la 150 de lei, suma ce ar putea fi acordata si tinerilor care au implinit varsta de 18 ani si urmeaza cursurile invatamantului liceal sau profesional, pana la incheierea studiilor in cauza. „Asa cum am spus si mai devreme, avem asigurate in Legea Bugetului de stat sumele necesare pentru toate aceste masuri si imi exprim speranta ca presedintele Romaniei va depasi jocul politic si o va promulga. Altfel, orice blocaj nu va face altceva decat sa confirme inca o data demersul demagogic al opozitiei si al presedintelui Iohannis, in incercarea de a aduna voturi”, a sustinut Dancila.

98 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger