AcasăNewsGuvernul a redus supra-impozitarea firmelor din energie

Guvernul a redus supra-impozitarea firmelor din energie

Transelectrica se numara printre companiile supra-impozitate

Premierul Victor Ponta anunta batos la inceputul acestei saptamani ca va impune noi taxe companiilor din domeniul electricitatii si gazelor naturale, dar ieri le-a „iertat”.

Transelectrica se numara printre companiile supra-impozitate

Reprezentantii guvernului au anuntat recent ca vor impune noi taxe operatorilor de transport si distributie de energie electrica si gaze naturale. Era vorba o taxa de 0,45 lei/Mwh pe cantitatile de energie transportate catre distribuitori, care aveau sa plateasca, la randul lor, 1,25 lei/Mwh.

La randul lor, si operatorii din domeniul gazelor naturale urmau  sa plateasca aceleasi taxe (dupa transformarea cantitatii de gaze in MWh). Evident ca toate companiile din domeniu (GDF SUEZ, CEZ, Enel, E.ON Gaz etc.) au sarit ca arse, atentionamd ca aceasta masura ar trebui sa fie anuntata cu minimum sase luni inainte de aplicare, conform Codului Fiscal. Drept urmare, guvernul a revenit, anuntand ieri ca a redus taxele amintite de la 0,45 lei/Mwh la doar 0,1 lei/Mwh, respectiv de la 1,25 lei/Mwh la 0,75 lei/Mwh. Curios lucru, firmele din domeniu nu au mai invocat Codul Fiscal…

author avatar
Arpad Dobre
81 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger