Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Guvernul a aprobat TIMBRUL DE MEDIU! Vezi de cand intra in vigoare noua formula a taxei!

Guvernul a aprobat TIMBRUL DE MEDIU! Vezi de cand intra in vigoare noua formula a taxei!

Autor:

Guvernul a avizat, in sedinta de marti,  introducerea timbrului de mediu, care se va percepe in momentul inmatricularii automobilelor, si va inlocui actuala taxa auto. Noua taxa intra in vigoare de la data de 15 martie.

 

timbru de mediu 450x299 Guvernul a aprobat TIMBRUL DE MEDIU! Vezi de cand intra in vigoare noua formula a taxei!Timbrul de mediu va duce, astfel, la o crestere a sumei de plata pentru masinile Euro 4 si Euro 3 in medie cu 10 %, favorizati fiind posesorii de automobile Euro 2, Euro 1 si non-euro care vor plati cu pana la 90% mai putin. Aceste autovehicule cu tehnologii mai invechite au un timbru de mediu cu o valoare mai scazuta deoarece se considera ca fiind vechi au o durata scurta de functionare si vor polua pentru mai putin timp.

Proprietarii de masini Euro 5 vor plati un timbru de mediu cu aceeasi valoare ca si taxa de mediu, pe cand cei cu Euro 6 si vehicule hibride si electrice nu vor plati nimic.

Timbrul se va achita o singura data, la prima inmatriculare pe piata din Romania sau la prima transcriere, exceptie facand mostenirile si partajul. Cei care au platit actuala taxa de poluare nu vor mai plati timbrul de mediu.

Prin aplicarea timbrului de mediu, Fondul de Mediu este estimat sa creasca fata de 2012 cu 100 de milioane de lei, daca romanii vor cumpara aceleasi tipuri de masini.

Citeste aici: TAXA AUTO: Cat costa timbrul de mediu pentru Opel, Volkswagen, Renault si Skoda!

Citeste aici: Calculeaza AICI valoarea noii taxe auto! Cand va fi aprobat timbrul de mediu!Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 18-11-2017
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!