AcasăNewsGuvernul a adoptat ordonanta privind reducerea numarului posturilor de la cabinetele demnitarilor

Guvernul a adoptat ordonanta privind reducerea numarului posturilor de la cabinetele demnitarilor

Executivul a aprobat, miercuri, ordonanta privind reducerea numarului posturilor de la cabinetele demnitarilor, a preciizat vicepremierul Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea

Dragnea a anuntat ca la cabinetul primului-ministru vor ramane 18 posturi. „La viceprim-ministru cu portofoliu, ministru de stat (raman -n.r) 12 posturi. La viceprim-ministru fara portofoliu – 8 posturi, ministri delegati, secretarul general al Guvernului, seful Cancelariei primului-ministru (reducere-n.r) la 8 posturi. (La-n.r) secretari de stat, secretar general adjunct al Guvernului, asimilati ai acestora din cadrul ministerelor, Secretariatului General al Guvernului si Departamentului pentru Relatia cu Parlamentul (raman-n.r) 4 posturi, la conducatorii de organ de specialitate al administratiei publice centrale, cu rang de secretar de stat – 3 (posturi-n.r)”, a precizat vicepremierul, intr-o conferinta de presa.

Dragnea a anuntat, de asemenea, si alte hotarari adoptate in sedinta de miercuri a Guvernului. „Au fost adoptate hotarari pentru reorganizarea urmatoarelor ministere: Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Ministerul Muncii, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Tineretului si Sportului, Departamentul pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine, Autoritatea Nationala pentru Turism”, a mai afirmat vicepremierul.

Premierul Ponta anuntase, miercuri, la inceputul sedintei Executivului, ca va fi redus numarul consilierilor din aparatul ministerial. „In pregatirea bugetului, astazi (miercurir-n.r) facem un pas mic pentru buget. Reducem numarul de consilieri de la fiecare ministru si secretar de stat si sef de agentie cu grad de secretar de stat. E un semnal pe care dupa aceea, pana in luna martie, fiecare dintre ministri, dupa aprobarea bugetului, trebuie sa il continuati si anume reducerea la jumatate a tuturor functiilor de conducere din aparatul central: directori generali, directori, sefi de servicii. La jumatate. O sa vedeti ca functioneaza ministerele si cu jumatate din functiile de conducere”, a spus Ponta.

593 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger