AcasăNewsGusa cerseste protectie media pe bani americani

Gusa cerseste protectie media pe bani americani

In plan public, in Romanica, vietuiesc multe personaje care se tot vopsesc in ceea ce nu sunt. Nici unul nu-l poate, insa, egala pe cameleonul Cozmin Gusa. Spre exemplu, acum  se crede un fel de indicator viu al investitorilor americani in media noastra.

Cand vine vorba despre o suma importanta de bani Gusa a invatat ca e bine ca in propozitie sa apara si un sereist sa zicem Maior asa cum face Rares cu Hellvig

Cozmin Gusa a fost, pe rand, jurnalist, sef de sex -spioance (vezi povestea pasaricii Laurei Andresan), sef de partid politic (PIN, cu un urs pe emblema), consilier pe probleme electorale, sef de campanie, analist (ca nu-i trebe diploma), prevestitor de evenimente, eminent parerolog si patron de televizuina. A, si un soi de judoka parat, cadorisit cu un kimonou (culoare rosu – kremlin) din garderoba lui Vizer.

Un fel de Dan Diaconescu

Acum, l-a fulgerat alta traznaie: cica va fi un soi de scouter de afaceri media in Romania a unui fond de investitii american. Ceea ce seamana mult de tot cu intentia lui Dan Diaconescu de a cumpara Oltchim cu un sac urias plin de taieturi din ziarele vremii. Stirea, lansata de propria-i persoana si de gasca lui de ziaristi de provincie, in frunte cu plangaciosul patriotard Rares Bogdan, spune ca Gusa a pus gheara pe niste ghertoi din SUA care nu stiu cum sa-si bata joc de 50 de milioane de dolari. Pe care nu i-a vazut nimeni.

Momeala, momeala

Cu acesta suma ridicola, cu care poti infiinta un radio doar la Cluj si avand maximum trei angajati, se vor achizitiona actiuni minoritare (dar si majoritare – sic!) la diverse afaceri de presa pe care, ulterior, board-ul condus de Cozmin le va ridica in raiul performantelor jurnalistice. Dar si de profitabilitate. Asta oare in ce-l transforma pe Gusa? In ghid ONT al catorva americani parliti sau in mare maestru al afacerilor din Romanica? Probabil prima varianta e cea corecta, caci daca era vreun afacerist mai acatarii nu privea acum plecarea asociatului sau, Maricel Pacuraru, pe anevoiosul drum ce duce in austerele celule ale puscariilor patriei. Deci, Gusa are o pusculita  din care vrea sa prosteasca ce jurnalisti o mai putea. Doar, doar nu-l mai tavaleste presa pe el si Realitatea cea datornica. Oare cat i-a trebuit sa gandeasca o astfel de strategie de a-si mai spala imaginea momind presa cu niste firfirei? Mai grav este ca, odata cu aceasta veste de mare insemnatate numai pe Insula Serpilor, unde s-ar putea infiinta un trust media puternic pentru guvizii Marii Negre, s-a sugerat (ce vuvuzea esti, Cozmine) ca demersul i-a fost inlesnit de George Maior, sereist camuflat in ambasador romanas la Washington. De unde se vede ca s-a infectat de la Rares – omul tricolor. Plangaciosul se lauda pe unde apuca cu relatia lui cea stabila si de lunga durata cu masculul alfa numit Hellvig, actual sef al omnipotentului SRI.  Una peste alta, povestea croita de Gusa seamana cu un fel de Caritas virtual. Nu se stie cine va primi, dar tare ne temem ca multi din cei ce se vor inghesui la pomana lui Gusa vor plati, caci domnia si prostia costa, nu gluma.

author avatar
Andrei Coman
1.666 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger