AcasăNewsGuru foamei, arestat in Italia

Guru foamei, arestat in Italia

O adepta a sectei goazei, inainte si dupa ce a gustat din ”terapia” alimentara a escrocului

Creatorul regimului macrobiotic ”Ma-Pi”, Mario Pianesi, era un om respectat, pana acum in Ancona, (regiunea Marche). Proprietarul unui lant de produse dietetice ce cuprinde o suta de buticuri si restaurante, a fost primit si de papa, la Roma, in 2016. In realitate, a pus bazele unei adevarate secte.

O adepta a sectei goazei inainte si dupa ce a gustat din terapia alimentara a escrocului

Dieta macrobiotica, cunoscuta mai ales dupa anii 60, se bazeaza pe autocontrol si un consum de cerealele integrale, legumele si leguminoase. In principal, ea incurajeaza consumul alimentelor de origine vegetala, cu un continut cat mai redus de grasime si un aport sporit de fibre. Totul fiert, copt fara grasimi si preparat la aburi, pe scurt. Numai ca s-a dovedit ca ”miscarea macrobiotica” a lui Pianesi era, de fapt, o veritabila secta unde adeptii erau fortati sa se rupa de lume, sa munceasca gratuit, sa-i de bani lui guru si sa nu manance mai nimic zile intregi.

Mario Pianesi

Dupa o ancheta ce a durat cinci ani, politia din regiunea Marche a inculpat cinci persoane legate de aceasta secta, in frunte cu Pianesi, pentru rele tratamente, evaziune fiscala si grupare criminala vizand punerea persoanelor in sclavie.

O femeie ajunsese la 35 de kg

Una din adeptele sectei lui Mario Pianesi ajunsese aproape schelet (35 kg) dar credea cu tarie ca regimul oferit de guru vindeca toate bolile. Ca si restul adeptilor, de altfel, care mancau de zor cereale, legume si legume uscate pentru a atinge ”echilibrul suprem”. Potrivit anchetatorilor, citati de presa italiana, Pianesi le repeta frecvent invataceilor sa nu recurga niciodata la medici pentru nu sunt decat niste ”asasini”. In cadrul sectei, o fetita ai carui parinti urmau perceptele lui Pianesi, a devenit surda din cauza unei otite netratate. ”Este vorba de persoane manipulabile, care sufereau de maladii fizice si mentale. Erau convinse ca regimul acesta le face bine si, in schimb, lucrau gratis pentru firmele de hrana microbiotica ale lui Pianesi, sacrificandu-si sanatatea si viata”, a declarat seful politiei din Ancona. Originar din Albania, Pianesi (73 de ani) nu a studiat niciodata medicina. Avea o diploma onorifica a Academiei de stiinte din…Mongolia. Ceea ce nu a impiedicat ca metoda sa sa fie predata la o universitate privata din Roma. Pianesi era cetatean de onoare in mai multe orase ialiene.

author avatar
Tudor Borcea
223 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger