Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Gunoierii escaladeaza Everestul

Gunoierii escaladeaza Everestul

Autor:

Cel mai inalt munte din lume este acoperit nu numai de zapada ci si de deseurile abandonate de cei 40.000 de vizitatori care se aventureaza aici in fiecare an. Campania anuala de ridicare a gunoaielor a inceput. 1,2 tone au fost deja colectate. Alte 100 asteapta sa fie coborate de pe ”acoperisul lumii”.

 

everest1 449x500 Gunoierii escaladeaza Everestul

Majoritatea deseurilor sunt sticle, cutii de bere, conserve si material de alpinism

Este vorba de deseuri abandonate de alpinisti dar mai ales de turistii care se aventureaza in partea de jos a masivului himalayan. Alpinistii sunt obligati sa care deseurile pe care le genereaza in timpul ascensiunii. Dar, in fiecare an, bastinasii sunt cei care trebuie sa faca pe guoierii. Majoritatea deseurilor sunt sticle, cutii de aluminiu, conserve, material de alpinism si de trekking. Cele 1,2 tone stranse pana acum au fost aduse pana la aeroportul din Lukla, unde au fost incarcate intr-un avion pentru a fi transportate la Katmandu, capitala Nepalului, unde vor fi reciclate.

everest2 720x457 Gunoierii escaladeaza Everestul

Gunoaiele sunt trimise par avion in capitala Nepalului, Katmandu, unde sunt reciclate.

O alta problema sunt deseurile umane. Potrivit Comitetului de control al poluarii din Sagarmatha (SPCC), care coordoneaza actiunile de curatire pe Everest, peste 100.000 de persoane au vizitat regiunea anul trecut, alpinisti (40.000) si turisti. Dincolo de problema deseurilor, SPCC si ghizii locali fac fata unei probleme mari cauzata de acest aflux masiv de vizitatori: excrementele umane care incep sa constituie un potential pericol pentru sanatate. SPCC desfasoara incepand cu 2015 un program de constructii de toalete portabile in jurul principalelor tabere de pe Everest.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!