AcasăNewsGrindeanu s-a rugat sa fie acceptat drept sluga a lui Dragnea

Grindeanu s-a rugat sa fie acceptat drept sluga a lui Dragnea

Predicţia lui Sorin Ovidiu Vîntu. Numele-surpriză care se vor bate pentru postul de preşedinte al României, în 2024

Sorin Ovidiu Vintu face o comparatie intre principalii actori politici ai momentului si destinul uluitor al legendarului gladiator Spartacus, intr-o postare pe pagina sa de Facebook. „Sa dai afara un premier dupa doar 6 luni pentru ca si-a luat nasul la purtare, tu stiind bine ca ai pus acolo o sluga incapabila dar ascultatoare. (…)Spartacus n-a ajuns sclav de bunavoie, Grindeanu s-a rugat sa fie acceptat drept sluga a lui Dragnea”, e de parere SOV.

Sorin Ovidiu Vintu despre criza momentului

„Spartacus. Nu stiu cati dintre voi sunteti pasionati de istorie dar sunt convins ca o parte dintre voi a urmarit macar un episod din serialul de televiziune <<Spartacus>>. Pentru cei care nu l-au vazut am sa fac un mic rezumat, pentru a-i ajuta sa inteleaga, printr-o pilda istorica, ce se intampla azi in Romania. Nu o sa va plictisesc cu inceputul povestii, ci o sa pornesc din momentul in care Spartacus era sluga (la vremea aceea se numea sclav) la un bogatas pe nume Batiatus. Spartacus era o sluga buna care lupta in arena pentru si in numele lui Batiatus, aducandu-i acestuia din urma multa glorie si multi bani. La un moment dat, Batiatus, care se dovedeste astfel un stapan rau si parsiv, ii face o nefacuta lui Spartacus. Sucarit rau pe parsiv, eroul nostru se inhaiteaza cu unul Crixus si, printr-un atac bine ticluit, ii scoate matele ticalosului si-i ia si ditai viloiul cu japca”, isi incepe SOV analiza la sange cu privire la actuala criza politica.

Ponta, sluga la trei stapani

“Cu toate ca povestea este cam aceeasi, intre eroii din antichitate si cei de azi exista cateva mici deosebiri:
1. Spartacus n-a ajuns sclav de bunavoie, Grindeanu s-a rugat sa fie acceptat drept sluga a lui Dragnea.
2. Spartacus i-a adus lanistului si glorie si bani, Grindeanu nu numai ca nu i-a dat niciun sfant lui Dragnea, dar i-a facut praf si reputatia.
3. Crixus era sluga doar la Batiatus. Ponta a intrat sluga la trei stapani, Ghita, SIE si SRI iar, mai nou, si-a descoperit si afinitatile galice (asta-i pour les connoisseurs).
4. Spartacus putea sa ia viloiul lui Batiatus si fara Crixus. Grindeanu nu putea lua cu japca guvernul, fara Ponta.
Personaje fara valoare adaugata

Spre dezamagirea generatiei actuale, Sorin Ovidiu Vantu spune abia pe la mijlocul textului ca fimul la care asitam in aceste zile nu are personaje pozitive, deci nu e loc de modele. “Asa cum ti-am mai spus, bai generatie, filmul pe care-l vezi nu are personaje pozitive. Dragnea, Ponta si Grindeanu sunt niste personaje fara valoare adaugata. Nici morala si nici intelectuala. Ei sunt emanatii ale aceluiasi sistem politic, pe care te-am invitat sa-l darami si sa pui in loc o noua forma de organizare politica, o noua forma de organizare statala. Intr-o republica prezidentiala asemenea batai de joc la adresa viitorului tau nu ar mai fi posibile. In ciuda asprimii cu care l-am judecat, trebuie sa admit, ca prin comparatie cu cei trei, Iohannis pare de-a dreptul un iluminat”, loveste afaceristul, ridicandu-i un mic soclu presedintelui Iohannis. Iar finalul analizei politico-cinefile a lui SOV este apoteotic:
“Sa dai afara un premier dupa doar 6 luni pentru ca si-a luat nasul la purtare, tu stiind bine ca ai pus acolo o sluga incapabila dar ascultatoare. Sa iei cu japca guvernul Romaniei si sa vii apoi sa te lauzi ca un idiot, ca asta iti e adevarata fata. Sa vii ca un aparator al dreptatii si sa sustii aceasta japca, doar pentru ca ti s-a promis ca nu vei da socoteala pentru sutele de milioane de euro pe care Ghita le-a furat din bugetul statului cu sprijinul tau direct. Astea sunt cele 3 specimene care si-au permis sa considere Romania drept o tara fara stapan, iar pe voi niste cretini pe care-i pot pacali cum isi doresc.
O sluga proasta, vexata in amorul propriu, un Dinu Paturica care confunda Romania cu ferma de porci unde este <<apropitar>>, un derbedeu cu voce de scapete si mana lunga si tot felul de grupuri si grupuscule de securisti care s-au agatat de cei trei, impingandu-i sa faca prostii si mai mari decat le este <<naturelu>>, sunt pe cale sa arunce Romania intr-un haos social, politic si mai ales economic, similar cu cel din 1997-1998”.

author avatar
Andrei Coman
785 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger