Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Grevele din Franta si Germania au dus la anularea a peste 800 de zboruri in Europa

Grevele din Franta si Germania au dus la anularea a peste 800 de zboruri in Europa

Autor:

Miscarile de protest din cele doua tari au perturbat traficul aerian si activitatea transportatorilor Air France si Lufthansa, iar cursele anulate au afectat aproape 90.000 de pasageri.

 

greva 3 720x479 Grevele din Franta si Germania au dus la anularea a peste 800 de zboruri in Europa

Protestele sindicatelor au paralizat mai multe aeroporturi din cele doua tari, inclusiv activitatea Air France si Lufthansa

Dupa apelul la greva lansat de Verdi, cel mai puternic sindicat al functionarilor publici din Germania, personalul la sol a incetat lucrul pe aeroporturile din Frankfurt, Munchen, Koln si Bremen, iar compania Lufthansa a fost nevoita sa anuleze peste 800 de zboruri, jumatate din cele programate pentru marti.  Pe langa angajatii de la aeroporturi, in unele orase din Germania vor fi afectate de greva si serviciile de transport in comun, cresele sau serviciile de salubritate, sindicatele cer o majorare salariala de 6% pentru cei aproximativ 2,3 milioane de functionari publici. Air France  a anulat  25% din zborurile programate, din cauza celei de sasea greve organizata de angajati pentru a obtine salarii mai mari. Compania nationala franceza estimeaza ca va putea asigura 65% din zborurile pe distante lungi, 73% din cursele pe distante medii dinspre si spre aeroportul parizian Roissy-Charles de Gaulle si 80% din zborurile pe distante scurte spre aeroportul Orly. In acelasi timp, Franta se confrunta cu o greva de proportii a sindicatelor de la compania nationala de cai ferate (SNCF), care a provocat deja societatii pierderi de aproximativ o suta de milioane de euro. Miscarile de protest ar urma sa dureze 36 de zile intinse pe parcursul a trei luni, o perioada dificila pentru  cei aproximativ 4,5 milioane de calatori care circula zilnic cu trenurile SNCF.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 20-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!