AcasăNewsGreva japoneza la MTS

Greva japoneza la MTS

Fie ca s-au aflat in Capitala sau in alte zone din tara, salariatii din Sport si Tineret au fost ieri la lucru avand o banderola alba pe bratul stang, pe care statea scris vizibil, cu majuscule, „greva”.

Protestul s-a dorit a fi un semnal care sa atraga atentia asupra nemultumirilor de natura salariala pe care le au angajatii din institutiile subordonate Ministerului Tineretului si Sportului (MTS),  in fruntea caruia se afla Ioana Bran. In cazul in care nu vor gasi solutii la revendicarile angajatilor, greva japoneza de ieri ar putea fi urmata, saptamana viitoare, de alte actiuni. Adica de pichetari si strangeri de semnaturi pentru greva generala, din cate au transmis reprezentantii Sindicatului National Sport si Tineret (SNST).

Sindicalistii acuza faptul ca „70% dintre salarii sunt egalizate la un cuantum de 1.300 de lei net” si ca angajatii din Sport si Tineret nu ar fi incadrati diferentiat in functie de studii, functii, raspundere sau vechime. Sunt si nemultumiri ce tin de neplata muncii in zilele de sambata sau duminica ori a orelor suplimentare. „Nu exista nici un fel de sporuri desi  (angajatii-n.n) ar avea dreptul conform legii, nu se aplica regulamentul de sporuri la nivelul MTS si al unitatilor subordonate”, mai invoca SNST.

author avatar
Tudor Borcea
182 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger