AcasăNewsProfesorii NU RENUNȚĂ la GREVA GENERALĂ! Sindicate: aproape 87% dintre cadre continuă...

Profesorii NU RENUNȚĂ la GREVA GENERALĂ! Sindicate: aproape 87% dintre cadre continuă protestul!

sursa foto: Facebook/Fsli România

Aproape 87% dintre greviști continuă protestul – au comunicat sindicaliștii din Educație.

Greva din Educație continuă – au anunțat, marți seară, 6 iunie, cele două mari federații sindicale din Învățământ. Protestul a început în 22 mai.

„Greva continuă: 86,93% dintre greviști continuă protestul!

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET”, în urma centralizării făcute de sindicatele afiliate, în conformitate cu dispozițiile Legii 367/2022 privind dialogul social, a reieșit că astăzi 6 iunie 2023, au fost în grevă 134.007 de membri de sindicat, ceea ce reprezintă 86,93% din totalul membrilor care au semnat referendumul pentru declararea grevei”, s-a anunțat într-un comunicat de presă semnat de către președinții celor două federații, Simion Hăncescu și Marius Nistor, li postat pe Facebook.

Cer Guvernului reluarea urgentă a negocierilor

„Menționăm că procentele avansate astăzi de Ministerul Educației au fost raportate la totalul salariaților din învățământ, provocând confuzie în rândul membrilor de sindicat aflați în grevă.

Solicităm Guvernului reluarea urgentă a negocierilor în interesul sistemului de învățământ”, s-a mai transmis în comunicat.

Precizările venite de la Ministerul Educației

La rândul său, Ministerul Educației a explicat că procentele raportate marți sunt calculate raportat la totalul personalului – adică la totalul personalului didactic din învățământul preuniversitar, nu la numărul total al membrilor de sindicat.

„Referitor la Informarea de presă transmisă astăzi, 6 iunie 2023, ce conține informații statistice privind procente ale întregului personal/ ale cadrelor didactice care continuă protestul declanșat în data de 22 mai 2023 sau și-au reluat activitatea, facem următoarele precizări:

Datele făcute publice astăzi de Ministerul Educației au rezultat din centralizările primite de la nivelul inspectoratelor școlare județene/al municipiului București, în urma raportărilor unităților de învățământ.

Procentele comunicate de Ministerului Educației astăzi, 6 iunie, sunt calculate prin raportare la totalul personalului, respectiv la totalul personalului didactic din învățământul preuniversitar, nu la numărul total al membrilor de sindicat.

Ministerul Educației a solicitat și a centralizat, în această perioadă, informații statistice privind întregul personal din unitățile de învățământ, pentru o imagine de ansamblu asupra dinamicii din sistem, în contextul protestului personalului din unitățile de învățământ preuniversitar”, se transmite în comunicatul ministerului condus de către Ligia Deca.

author avatar
Andrei Coman
343 afisari

14 COMENTARII

  1. : revista floare albastra = blue: ” profile” _ in urma instituirii cuponiadei profile _ in care antreneaza si legislativul_ procedeaza apoi algorithmic la a dubla pretul per marfa_ si la a aduce in conturile bancare pozitiunea de putere de cumparare= in leula 0,5 lei_ dublarea salariiloreste deci o falsa problema_ devalorizarea artificial a puterii de cumparare a leului prin injumatatirea acesteia = in atac asimetrice regizat din eat:

    • ZIARE.COM SITE-UL MILITIENILOR ANALFABETI TE IA VOMA SI GREATA CAND INTRI PE SITUL EXCREMENTELOR ZOAIE.COM

      ZIARE.COM SE VISEAZA IN EPOCA LUI CEAUSESCU
      NU ESTE ZI IN CARE SA NU LINGA IN KOOR CLASA POLITICA SI SA ELOGIEZE BUNASTAREA ROMANILOR DATORITA CONDUCATORULUI SUPREM

      ZIARUL „SCANTEIA” DE PE TIMPUL LUI CEAUSESCU ERAU MICI DILETANTI PE LANGA SCARBELE ACTUALE DE PE ZIARE.COM CE IN PLUS IMPUN CENZURA SI DICTATURA

      ESTE RUSINEA PRESEI ROMANESTI . ANALFABETISMUL SI PROSTIA PE SITEUL ZIARE.COM ESTE INDUBITABIL LA APOGEU

      DEJECTIILE UMANE CE AU AJUNS SA SE CREADA JURNALISTI

      PRESA DE PE TIMPUL LUI CEAUSESCU ERAU MICI DILETANTI PE LANGA SCARBELE ACTUALE DE PE ZIARE.COM CE IN PLUS IMPUN CENZURA SI DICTATURA

  2. : I’ll capo del a.u.r. bosanci _ primarmiron neculai_ versiune algaoritm_ conform legii cadastrului _ declarate be constitutional a de ccr_ a create in algorithm de cadastrare si vanzare a proprietatilor din intra si extravilan bosanci _ cu deposedare abuziva _ si create vizavi de primaria bosanci a bazei ” profile” bosanci_ de control al activitatilor agricole_ zootehnice_ statale:

  3. : este interesant _ la reteaua international a create de acest hackerist pe facebook_ lips a interceptarilor din partea statului major al armatei romaneasca_ acesta dispunand de arsenal logistic it impresionant in derularea de deposedari de teritoriu:

  4. Aur nu e in stare sa isi mobilizeze proprii sustinatori.
    Protesteaza cu o mana de oameni.
    Sa caute mai adanc in partide..
    Alea care au pierdut procente, nu cele care cresc in sondaje.
    E logica simpla

  5. Le dai dar le ceri performanta max.
    Daca nu da ii dai banii si il dai afara!
    LA FEL IMPOZIT PE BANII DE MEDITATII.

  6. Sa le dea și prof cu același pix cum a dat primarilor,parlamentarilor și specialilor, doar ei au făcut legi pe care nu le au aplicat și tot haosul din tara. Cum își permit sa distruga și rostul elevilor după ce au stricat pe al pensionarilor și economia toată?!

  7. Dacă – în urma grevelor- se vor mării salariile profesorilor, ACEI 13%- inclusiv CARMEN IOHANNIS- ,care refuză să participe la grevă VOR AVEA TUPEU SĂ ÎNTINDĂ MÂNA CA ȘI LOR SĂ SE DEA SALAR RIDICAT ?

  8. @ Le-a rămas niște reformă de educație pe stoc de pe la 1945 și încercă să o valorifice, că erau mai puține licee atunci, că și economia s-a ,,restructurat”, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger