AcasăNewsGreva angajatilor din spitale se suspenda

Greva angajatilor din spitale se suspenda

Desi pornisera cu gandul ca si marti sa faca greva, in ciuda faptului ca Ministerul Sanatatii ii anuntase ca se va adresa instantei, pentru a vedea daca protestul e legal sau nu, angajatii afiliati Sanitas au aflat, asemeni opiniei publice, faptul ca mai-marii Federatiei au decis – in jurul pranzului -suspendarea temporara a miscarii de protest.

Totul pe fondul faptului ca parlamentarii din cadrul Comisiilor de Munca si Buget din Camera au adoptat, atat luni, cat si in prima parte a zilei de marti, amendamente la Ordonanta de Urgenta a Guvernului, prin care se aproba cresterile salariale in Sanatate (si in Educatie) cu aproximativ 15 procente. Dar si a declansarii simularii interventiei in caz de cutremur major, exercitiu desfasurat incepand de marti dimineata in intreaga tara, in care sunt implicate unitati sanitare nu doar din Bucuresti si Iasi, cele doua orase in care se presupune ca ar fi avut loc o miscare telurica de peste 7 grade pe Richter, ci si din restul oraselor.

Ca urmare, desi revendicarile salariatilor din spitalele de stat nu si-au gasit inca o solutionare palpabila, conducatorii Federatiei sindicale au luat aceasta hotarare, in baza unor promisiuni. „Luand in considerare angajamentul ferm al majoritatii deputatilor de a vota amendamentele la O.U.G. nr . 20/2016 propuse de organizatia noastra in urmatoarea sedinta de plen, Federatia SANITAS din Romania  suspenda temporar actiunile de protest aflate in desfasurare”, se mentioneaza din directia Federatiei conduse de Leonard Barascu.

sursa foto: Facebook/Sanitas

author avatar
Cristina Stefan
108 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger