AcasăNewsGrasii simt mai putin gustul mancarii

Grasii simt mai putin gustul mancarii

Relatia dintre creier si mese

Persoanele cu obezitate au o predispozitie genetica de a simti mai putin gustul alimentelor, arata un studiu publicat in revista American Journal of Clinical Nutrition.

Relatia dintre creier si mese

Cercetatorii au demonstrat o relatie inversa intre greutate, obezitate si perceperea gustului, desi au recunoscut ca rezultatele „nu permit sa se stie daca aceasta relatie constituie cauza sau consecinta”. Dolores Corella, coordonatoarea proiectului,  sustine ca inflamatia determinata de obezitate este capabila sa distruga papilele gustative, iar persoanele cu simtul gustului diminuat au tendinta de a consuma mai multe alimente pentru ca informatia sa ajunga suficient la creier, iar acestea “sa se opreasca din mancat”. Cercetatorii au identificat si o gena legata de perceperea gustului numita ‘LRRC2’, gratie analizarii genomului participantilor si, care, in mod curios, este corelata unor afectiuni precum astmul sau bolile pulmonare. „Este o informatie curioasa, avand in vedere ca in urma cu cativa ani s-a descoperit ca unii receptori ai gustului, mai precis gustul amarui, se afla nu doar pe suprafata limbii, ci si in organe precum plamanii”, a adaugat Corella. Studiul desfasurat pe un grup de 381 barbati si femei a fost realizat de o echipa de cercetatori de la Centro de Investigación Biomédica en Red de Fisiopatología de la Obesidad y Nutrición (CIBEROBN) al Universitatii din Valencia.

author avatar
Andrei Coman
310 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger