AcasăNewsGrammy 2018: trandafirii albi ai violului!

Grammy 2018: trandafirii albi ai violului!

Bruno Mars a luat tot ce era de luat

Dupa ce la gala Globurilor de Aur 2018 actritele au purtat tinute negre pentru a sustine vicimele abuzurilor sexuale si campaniile #MeToo si Time’s Up, de data aceasta, vedetele invitate la gala Grammy au apelat la un alt gest simbolic comun in sustinerea acelorasi initiative, un trandafir alb.

Bruno Mars<br >a luat tot ce<br >era de luat

Duminica, pe covorul rosu, aproape toti artistii au respectat consemnul, de la Lady Gaga la Sam Smith, Cindy Lauper si Cardi B.

Antiabuz pe versuri

De asemenea, starul pop Kesha a oferit la gala un puternic moment dedicat femeilor, „Praying”, propria poveste despre abuz sexual – artista l-a acuzat pe producatorul Dr. Luke, cu care a lucrat, de viol si abuz psihic.

Beyonce

Kesha a fost insotita pe scena de mai multe staruri, printre care Cyndi Lauper, Bebe Rexha, Camila Cabello si Andra Day. Initiativa Time’s Up a fost lansata de aproximativ 300 de vedete, printre care Natalie Portman, Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Meryl Streep si Jennifer Lawrence. Asociatia isi doreste sa apere victimele abuzurilor sexuale, nu numai pe cele de la Hollywood, ci si pe cele din domenii mai putin „glamour”, precum restaurante si agricultura.

 Marele castigator

Starul retro R&B Bruno Mars a fost marele castigator al celei de-a 60-a gale Grammy, fiind recompensat cu sase premii, printre care trofeele pentru categoriile majore „cel mai bun album” („24K Magic”), „cea mai buna inregistrare” si „cel mai bun cantec” („24K Magic”), transmite AFP. Rapperul Kendrick Lamar, cu sapte nominalizari, a fost recompensat cu cinci premii Grammy – patru dedicate categoriei rap si trofeul pentru cel mai bun video, „Humble”.

Lady GaGA

La nivel comercial, genul hip-hop aduce incasari de miliarde de dolari si a devenit, anul acesta, stilul cel mai popular in SUA, 24,5% din melomani, fata de 20,8% cati asculta rock, potrivit Institutului Nielsen. Specialistii spun ca la popularizarea acestui gen au contribuit si serviciile de streaming, dar si mesajul muzical. De exemplu, Kendrick Lamar si Jay-Z vorbesc in textele lor si despre politica si despre rasism.

Rita Ora

Daca viitorul muzicii hip-hop nu este sigur, un lucru este: anul acesta nu a fost depasit de genul rock, absent in nominalizarile pentru cele patru categorii majore.

Exceptional, la New York

In mod exceptional, gala Grammy – aflata la cea de-a 60-a editie – a avut loc anul acesta la Madison Square Garden din New York, pentru prima data din 2003. Insa, anul viitor, gala va avea loc la Los Angeles.

Femei, femei

Victoria zecilor de cantarete din anii anteriori ai galei ar fi putut sugera ca femeile sunt mai bine reprezentate in industria muzicala din SUA, decat la Hollywood. Insa, un studiu publicat joi de Annenberg Inclusion Initiative, un proiect al Universitatii California de Sud, a demonstrat ca in productia muzicala raportul barbati-femei este de 49 la 1.

Bombe sexy

Bineinteles, toate doamnele prezente la decernarea Premiilor Grammy s-au intrecut in toalete si bijuterii, doar doar unele vor fi mai bine reprezentate ulterior in presa. Culmea, ce sa vezi, bombele sexy au fost la mare pret tura aceasta. Presa internationala a decis: cele mai sexy, dar si mai elegante doamne au fost: Lady Gaga, Beyonce si Rita Ora.

author avatar
Catalin Dumitrescu
130 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger