AcasăNewsGradinite din sectorul 1 DESCHISE pe 1 si 2 martie! Tudorache: "Este...

Gradinite din sectorul 1 DESCHISE pe 1 si 2 martie! Tudorache: „Este o solutie de avarie”

In conditiile in care autoritatile au decis ca pana la finele saptamanii micutii de gradinita, dar si elevii de scoala si liceu din Bucuresti sa nu mearga la cursuri, la nivelul Primariei sectorului 1 s-au cautat solutii pentru parintii care nu au unde sa isi lase copiii, pe timpul in care unitatile scolare sunt inchise pe fondul vremii rele.

Concret, reprezentantii institutiei transmit, intr-un comunicat remis redactiei, faptul ca la initiativa edilului Tudorache, atat joi, 1 martie, cat si vineri, 2 martie,  „doua sedii ale Gradinitei nr. 206 vor fi deschise pentru copiii prescolari si scolari de pana in clasa a IV-a, ai caror parinti nu au posibilitatea sa ii plaseze sub supraveghere pe perioada inchiderii institutiilor scolare din cauza vremii nefavorabile”. Este vorba despre sediul din strada Constantin Dobrogeanu-Gherea, nr.156 si sediul din strada Witting, nr.15.  „Este o solutie de avarie, un minimum pe care-l putem face pentru acei parinti care nu au posibilitatea sa aiba grija de copiii lor pe perioada inchiderii scolilor si a gradinitelor. Pentru viitor, vom face un plan de actiune la nivelul Sectorului 1 astfel incat, in asemenea situatii, sa deschidem alternativ, mai multe gradinite in care parintii sa-si poata aduce copiii atunci cand unitatile scolare se inchid din cauza conditiilor meteo”, afirma primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Cele doua locatii pot gazdui pana la 175 de copii, 75 la sediul din Constantin Dobrogeanu-Gherea, si 100 la sediul din strada Witting.

E important de mentionat faptul ca pe durata celor doua zile, copiii vor beneficia de masa calda si de supraveghere de specialitate, intre orele 07:30 si 18:00. Dar si ca reprezentantii primariei subliniaza ca, la aducerea copiilor in cele doua sedii, parintii trebuie sa aiba asupra lor originalul sau o copie a Cartii de Identitate.

author avatar
Andrei Coman
192 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger