AcasăNewsGoogle sarbatoreste 200 de ani de la nasterea lui Søren Kierkegaard (VIDEO)

Google sarbatoreste 200 de ani de la nasterea lui Søren Kierkegaard (VIDEO)

Pe data de 5 mai, cunoscutul motor de cautate Google il omagiaza pe filozoful si teologul danez Søren Kierkegaard.

Astazi se implinesc 200 de ani de la nasterea celui care avea sa aiba o influenta decisiva asupra teologiei si filozofiei moderne, prin conceptia sa asupra constrangerii omului de a-si alege destinul.

Søren Kierkegaard si-a concentrat opera asupra problemelor legate de modul de viata al oamenilor, accentul fiind pus pe prioritatea realitatii umane concrete in detrimentul gandirii abstracte. Filozoful a explorat emotiile si sentimentele indivizilor atunci cand se confrunta cu alegerile pe care trebuie sa le faca in viata.

Danezul Søren Kierkegaard si-a scris primele opere utilizand diverse personaje pseudonime, fiecare exprimandu-si punctele de vedere sub forma unui dialog complex. El face apel la pseudonime pentru a explora in profunzime anumite aspecte care se pot intinde in paginile mai multor carti, intre timp filozoful, sau un alt pseudonim, criticand respectiva perspectiva.

[youtube]l_x2T3jU_os[/youtube]

Gandirea lui Kierkegaard arata drama vietii omului, chinuit de paradoxul sfasierii intre Dumnezeu si disperarea de a fi parasit intr-o lume in care trebuie sa existe, dar care i se refuza. Disperarea la Kierkegared este sinonima cu pierderea individului. In opera lui, vorbeste despre omul care trebuie sa-si determine singur destinul, fara nicio speranta, in haosul existentei.

De-a lungul timpului, Kierkegaard a fost considerat un existentialist, ortodoxist, postmodernist, umanist si individualist. Cel pe care Google il sarbatoreste astazi, 5 mai, printr-un Doodle special, a ramas in mintea oamenilor drept o figura influenta in gandirea contemporana.

 

author avatar
Anca Murgoci
385 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger