AcasăNewsGoogle, logo special cu ocazia a 161 de ani de la publicarea...

Google, logo special cu ocazia a 161 de ani de la publicarea Moby Dick

(foto: google)

Google si-a modificat, joi, logo-ul, afisand un doodle special, dedicat sarbatoririi a 161 de ani de la publicarea romanului Moby Dick, scris de Herman Melville.

 

(foto: google)

Capitanul Ahab si romanul Moby Dick, care prezinta aventurile sale, implinesc, joi, 161 de ani de la publicare, motiv pentru care Google a creat un logo special, inchinat acestei zile.

Astfel, in loc de logo-ul traditional, Google prezinta joi un doodle special, care reda o scena din romanul Moby Dick, in care capitanul Ahab se afla la comanda uni barci cu vele. El este reprezentat cu harponul in mana fiind, parca, pregatit sa loveasca legendara balena Moby Dick, ce se vede in spatele barcii, chiar sub logo-ul Google.

Romanul „Moby Dick”a fost publicata pentru prima data in trei volume, fiind lansata la Londra in data de 18 octombrie, 1851. Dupa aproximativ o luna cartea a fost lansata si in America, la New York.

Romanul prezinta aventurile capitalui Ahab, de pe vasul Pequod, care porneste in cautarea balenei albe Moby Dick, ca sa se razbune pe faptul ca, din cauza ei, a pierdut un picior. Naratorul este un alt membru al echipajului, Ishmael. Romanul este dedicat de Herman Melville prietenului sau scriitorul Nathaniel Hawthorne.

Herman Melville, autorul romanului, s-a nascut in 1819, la New York. El provine dintr-o familie de origine scotiana, cu ascendenta nobiliara. Desi in timpul vietii lucrarile sale nu au fost apreciate de catre public, Herman Melville este considerat a fi unul dintre cei mai importanti reprezentanti ai prozei americane moderne.

Americanul a scris 11 romane, majoritatea avand ca subiect viata pe mare si aventurile marinarilor. Totodata, a amai scris si poezii si proze scurte. Herman Melville s-a stins din viata in 1891.

author avatar
Ionut Zgimbau
171 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger