AcasăNewsGoogle, Doodle, 22 octombrie: Andre Jacques Garnerin, 216 ani de la primul...

Google, Doodle, 22 octombrie: Andre Jacques Garnerin, 216 ani de la primul salt cu parasuta (VIDEO)

22 octombrie 2013 (22.10.2013) Goodle sarbatoreste, pe data de 22 octombrie, 216 ani de la un moment istoric foarte important – primul salt cu parasuta al lui Andre Jacques Garnerin. Cand deschid o pagina a celebrului motor de cautare, internautii au parte de o mare surpriza – logo-ul interactiv care le propune un mic joc.

In Google Doodle-ul realizat special pentru Andre Jacques Garnerin, utilizatorii au ocazia sa faca, la randul lor, in mod virtual, un salt cu parasuta, ajutati de taste. Oricine ii poate lua locul, pentru cateva secunde, lui Andre Jacques Garnerin – cel care a realizat in urma cu 216 ani primul salt cu parasuta. Dupa cum puteti vedea, o multime de oameni se uita mirata si asteapta ca parasutistul sa se intoarca cu bine la sol.

Andre Jacques Garnerin s-a nascut pe data de 31 ianuarie 1769 in Paris si a incetat din viata pe data de 18 martie 1823. El este cel care, in urma cu 216 ani, a sarit pentru prima data cu parasuta. S-a intamplat in Parc Monceau din Paris, de la o inaltime de 900 de metri. De asemenea, sotia lui Andre Jacques Garnerin a fost prima femeie care, in anul 1798, a sarit cu parasuta dintr-un balon.

[youtube]rhfhkPG_sMI[/youtube]

Francezului i-a fost dat sa aiba parte de o moarte stupida. A fost lovit de o barna cazuta in timp ce incerca sa construiasca un nou tip de parasuta.

author avatar
Anca Murgoci
3.868 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger