AcasăNewsGolful extrem, la mare cautare

Golful extrem, la mare cautare

Credeti ca golful este un sport plictisitor? Ia uitati-va mai bine pe fotografiile alaturate. Exista locuri unde impatimitii acestui sport pot incerca sa joace pe gheata si zapada, la minus 50 de grade, la poalele unui vulcan sau la mai mult de 3000 de metri inaltime.

Si uite asa, golful, asa asezat cum apare el, poate deveni un sport extrem, fara prea multa oboseala. Desigur, in aceste locuri sportul se imbina cu adrenalina si turismul, spre bucuria practicantului mai indraznet.

Campionatul Drambuie de golf pe gheata

Da, se joaca si pe gheata. Campionatul se tine in localitatea Uummannaq, in Groenlanda . El a fost pornit  in 1997 de o jucatoare impatimita pe nume Arne Neimann (foto). Turneul tine 2 zile, are 36 de gauri si tot atatia participanti, iar mingile, evident, sunt colorate, albul nefiind de folos aici.  Uneori, in timpul campionatului, se inregistreaza si minus 50 de grade Celsius.

Par 3, in Noua Zeelanda

Practic, aici, jocul  se desfasoara in munti, si jucatorii sunt adusi cu elicopterele si traseul se parcurge, la fel tot cu suport aerian. Regiunea se numeste Queenstown, undeva in Noua Zeelanda. Peisajele sunt incredibile si foarte multe mingi nu sunt recuperate niciodata. Spre bucuria sportivilor, spectatorii lipsesc cu desavarsire.

Clubul de golf din Kabul, Afganistan

Pentru multi dintre noi, Afganistanul nu este decat o zona de razboi. Altii merg la Kabul ca sa joace golf. Mai mult pe nisip, e adevarat, dar tot golf se cheama ca este. Din cauza talibanilor, clubul este pazit nonstop, desi nu a fost atacat niciodata. Evident, acesta este singurul parcurs de golf din Afganistan.

Merapi Golf Club

Se afla in Indonezia, nu departe de un vulcan activ care poate erupe oricand, pentru ca el nu tine cont de cei ce joaca golf la poalele sale. De fapt, ca sa fim drepti, respectivul vulcan este cel mai activ de la ora actuala de pe intreaga suprafata a Pamantului. Asa ca sportivii stau cu ochii pe el, ca nu cumva sa aiba parte de vreo eruptie in direct.

La Paz Golf Club

A fost fondat de oficiali britanici in 1912, la putina vreme dupa sosirea lor in Bolivia. Mai este cunoscut si drept traseul de golf aflat la cea mai mare altitudine, respectiv pe la 3. 280 de metri.

author avatar
Catalin Dumitrescu
51 afisari
Zenville

Ultimele știri

Din aliaţi, duşmani? Nicolae Ciucă a anunţat ce s-ar putea întâmpla între el şi Marcel Ciolacu la alegerile prezidenţiale 2024

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, susține că trebuie găsită cea mai bună soluție pentru problemele actuale din România.Asta ar însemna, conform liderului liberal, inclusiv o...

Vânt puternic în mai multe zone din țară. Avertizare de la ANM – HARTA/Cum va fi vremea în București

Vântul va avea intensificări, vineri, în cea mai mare parte a țării. Rafalele vor fi mai puternice la munte, în zona înaltă. Meteorologii au...
proger