Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Golful extrem, la mare cautare

Golful extrem, la mare cautare

Autor:

Credeti ca golful este un sport plictisitor? Ia uitati-va mai bine pe fotografiile alaturate. Exista locuri unde impatimitii acestui sport pot incerca sa joace pe gheata si zapada, la minus 50 de grade, la poalele unui vulcan sau la mai mult de 3000 de metri inaltime.

 

Si uite asa, golful, asa asezat cum apare el, poate deveni un sport extrem, fara prea multa oboseala. Desigur, in aceste locuri sportul se imbina cu adrenalina si turismul, spre bucuria practicantului mai indraznet.

Campionatul Drambuie de golf pe gheata

golf Golful extrem, la mare cautareDa, se joaca si pe gheata. Campionatul se tine in localitatea Uummannaq, in Groenlanda . El a fost pornit  in 1997 de o jucatoare impatimita pe nume Arne Neimann (foto). Turneul tine 2 zile, are 36 de gauri si tot atatia participanti, iar mingile, evident, sunt colorate, albul nefiind de folos aici.  Uneori, in timpul campionatului, se inregistreaza si minus 50 de grade Celsius.

Par 3, in Noua Zeelanda

golf 1jpg Golful extrem, la mare cautarePractic, aici, jocul  se desfasoara in munti, si jucatorii sunt adusi cu elicopterele si traseul se parcurge, la fel tot cu suport aerian. Regiunea se numeste Queenstown, undeva in Noua Zeelanda. Peisajele sunt incredibile si foarte multe mingi nu sunt recuperate niciodata. Spre bucuria sportivilor, spectatorii lipsesc cu desavarsire.

Clubul de golf din Kabul, Afganistan

golf 2 Golful extrem, la mare cautarePentru multi dintre noi, Afganistanul nu este decat o zona de razboi. Altii merg la Kabul ca sa joace golf. Mai mult pe nisip, e adevarat, dar tot golf se cheama ca este. Din cauza talibanilor, clubul este pazit nonstop, desi nu a fost atacat niciodata. Evident, acesta este singurul parcurs de golf din Afganistan.

Merapi Golf Club

golf1  Golful extrem, la mare cautareSe afla in Indonezia, nu departe de un vulcan activ care poate erupe oricand, pentru ca el nu tine cont de cei ce joaca golf la poalele sale. De fapt, ca sa fim drepti, respectivul vulcan este cel mai activ de la ora actuala de pe intreaga suprafata a Pamantului. Asa ca sportivii stau cu ochii pe el, ca nu cumva sa aiba parte de vreo eruptie in direct.

La Paz Golf Club

golf 3 Golful extrem, la mare cautareA fost fondat de oficiali britanici in 1912, la putina vreme dupa sosirea lor in Bolivia. Mai este cunoscut si drept traseul de golf aflat la cea mai mare altitudine, respectiv pe la 3. 280 de metri.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 25-05-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!