AcasăNewsGinerele lui Traian Basescu, pus sub control judiciar

Ginerele lui Traian Basescu, pus sub control judiciar

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au decis, vineri, sa-l puna sub control judiciar pe Radu Pricop, ginerele lui Traian Basescu, fostul presedinte al Romaniei.

Radu Pricop este cercetat penal pentru complicitate la santaj in dosarul in care personaj principal este Sergiu Lucinschi, fiul lui Petru Lucinschi, fostul presedinte al Republicii Moldova.

Radu Pricop l-a ajutat pe Sergiu Lucinschi sa-l constranga pe un afacerist sa-i remita suma de patru milioane de euro. In actiunile sale, ginerele lui Traian Basescu a uzat de calitatea de avocat.

Radu Pricop remitea diferite documente false de care Lucinschi sa se foloseasca in demersul sau de a obtine banii de la afaceristul care are si rol de denuntator in acest dosar.

Conform procurorilor DNA, Radu Pricop l-a ajutat mai intai in mod direct pe Sergiu Lucinschi, prin semnarea unor contracte de „consultanta juridica”, apoi, pentru a-si masca participatia la savarsirea infractiunii, a procedat la interpunerea, in relatia cu Sergiu Lucinschi, a altor persoane. Concret, Pricop ii plasa documentele lui Lucinschi jr. prin intermediul unor interpusi pentru a disipa eventuala raspundere penala.

author avatar
Cristi Ionita
136 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger