AcasăNewsGinerele lui Traian Basescu, audiat la DNA

Ginerele lui Traian Basescu, audiat la DNA

Radu Pricop, ginerele lui Traian Basescu, fostul presedinte al Romaniei, este audiat, vineri, la sediul din Bucuresti al Directiei Nationale Anticoruptie.

Pricop este urmarit penal pentru complicitate la santaj in dosarul in care personaj principal este Sergiu Lucinschi, fiul lui Petru Lucinschi, fost presedinte al Republicii Moldova.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie sustin ca exista date concrete care arata ca avocatul Radu Pricop si procurorul Remus Jurj Tudoran au savarsit infractiunea de complicitate la santaj.

Concret, Pricop si Tudoran sunt acuzati ca au pus umarul la incercarea lui Sergiu Lucinschi de a-l forta pe un afacerist, prin actiuni de constrangere, sa-i remita suma de patru milioane de euro.

Lucinschi incerca sa-l convinga pe afacerist, cu documente remise de Pricop si Tudoran, ca-l poate scapa pe acesta de un dosar penal avut la DIICOT.

Potrivit anchetatorilor, Radu Pricop, sotul Ioanei Basescu, fiica cea mare a lui Traian Basescu, a redactat plangerea penala ce facea obiectul dosarului in cauza, dar si solutii nelegale pentru remiterea sumei de patru milioane de euro.

author avatar
Cristi Ionita
125 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger