AcasăNewsGigi Becali, la Curtea de Apel Bucuresti, pentru a fi audiat

Gigi Becali, la Curtea de Apel Bucuresti, pentru a fi audiat

Latifundiarul din Pipera a venit inca de la primele ore ale zilei la instanta bucuresteana, pentru a fi audiat in dosarul omului de afaceri Puiu Popoviciu.

Dupa ce la termenul din 15 februarie, cand s-a prezentat la Curtea de Apel Bucuresti, pentru a fi audiat in aceasta cauza, a sustinut in instanta ca nu isi mai aminteste cele mentionate in plangerea facuta la adresa afaceristului, in 2006, iar apoi a ajuns din nou in fata procurorilor anticoruptie, avand posibilitatea sa isi revada declaratiile, prilej cu care a precizat ca isi mentine afirmatiile, de aceasta data Gigi Becali revine in fata instantei.

Finantatorul stelist a fost citat din nou la Curtea de Apel Bucuresti, iar in orele urmatoare urmeaza sa fie reaudiat in dosarul lui Popoviciu. Acesta din urma a ajuns la randul sau la CAB, la doar cateva minute dupa ora 11, alegand sa nu faca prea multe comentarii in acest sens. „Se pronunta instanta, judecatorul”, a fost singura declaratie pe care a facut-o Puiu Popoviciu, inainte de a intra in cladirea instantei.

Va reamintim faptul ca la inceputul lunii, mai exact pe 9 martie, Becali a ajuns sa fie urmarit penal pentru marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului.

La momentul respectiv, procurorii mentionau urmatoarele aspecte:

„In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

Omul de afaceri Becali George a fost audiat in calitate de martor, in zilele de 27 octombrie 2014 si 15 februarie 2016, in dosarul 9577/2/2012 al Curtii de Apel Bucuresti – Sectia I Penala. In aceste imprejurari, Becali George a prezentat declaratii care contravin probelor administrate in cauza, contravin propriilor declaratii date in cursul urmaririi penale si aspectelor pe care acesta le cunostea. Becali George, suspect in prezenta cauza, a avut o atitudine omisiva de ascundere, de trecere sub tacere a faptelor cu caracter esential, cu eficienta probatorie, concludente si pertinente in cercetarea si solutionarea cauzei, cu scopul vadit de a ingreuna aflarea adevarului, tragerea la raspundere penala, de a induce in eroare instanta de judecata, imprejurari de natura a usura situatia juridica a inculpatilor cercetati in dosarul aflat pe rolul instantei anterior amintite.

Dosarul penal aflat in prezent in stadiu de judecare la instanta a fost mediatizat prin comunicatul nr. 949/VIII/3 din data de 21 decembrie 2012, la finalizarea anchetei, cand au fost trimisi in judecata 11 inculpati, pentru infractiuni care ar fi creat un prejudiciu important in dauna bugetului de stat si in dauna Universitatii de stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti USAMV”.

155 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger