AcasăNewsGigi Becali: Cum sa fii arestat pentru ca esti milostiv?

Gigi Becali: Cum sa fii arestat pentru ca esti milostiv?

Deputatul PNL Gigi Becali s-a prezentat luni seara la sediul instantei supreme, dupa ce a aflat de la avocatul sau ca procurorii au cerut o pedeapsa de peste 11 ani de inchisoare in dosarul privind sechestrarea de persoane.

Becali a vorbit in fata completului de cinci judecatori ai ICCJ, subliniind ca i se pare nedrept ca un om sa fie arestat pentru ca a dat dovada de milostenie. Deputatul le-a povestit inca o data judecatorilor modul in care s-au prezentat actiunile de inainte si de dupa momentul in care presupusii hoti ai limuzinei sale au fost adusi la barul din Pipera.

„In acea seara, nu stiu cine m-a pus, ori Dumnezeu, ori diavolul, poate a vrut Dumnezeu sa-mi dea o palma pentru pacatele pe care le am. Am fost la bar sa stau cu baietii. Cand am iesit, afara nu e masina. Intru la loc in bar, rad. Nu era o problema pentru mine o masina de 100 de mii de dolari. Baietii din bar, au spus ca daca nu gasim masina or sa vina hotii sa mai fure”, a aratat Becali.

Deputatul a reamintit ca a aflat ca hotii cereau 20.000 de euro pentru a-i returna masina, iar el era dispus sa dea doar 7.000: „Le-am zis baietilor: Luati sapte mii de aici si aduceti masina. Nu stiu de ce si nici nu mai vreau sa fac ancheta, dar cred ca s-a stiut ca trimit sapte mii de euro. Hotii stiau ca sunt sapte mii, nu stiu, cred ca cineva a vorbit. Primesc un telefon ca nu s-au vrut cei sapte mii de euro, ca i-au fugarit, ca i-au urmarit”.

Gigi Becali a sustinut ca unul dintre presupusii hoti era intr-adevar lovit, dar a mentionat ca la bar infractorii au avut parte de cea mai umana tratatie. Mai exact, au fost serviti cu bautura, le-a spus tuturor din bar sa inceteze cu injuriile si agresiunile la adresa lor, iar la plecare le-a dat bani pentru taxi.

Intrebat de catre judecatori de ce nu a apelat la ajutorul Politie pentru rezolvarea acestei probleme judiciare, asa cum era legal, Becali a afirmat ca a fost o chestie de omenire sa nu trimita oamenii la puscarie. „Am gresit eu, recunosc, doamna judecator. Vina mea este ca am fost milostiv. Cum sa fii arestat pentru ca esti milostiv?”, a mai aratat el, in sala de judecata.

In final, Becali a precizat ca el, odata ce a fost ales de romani intr-o functie de demnitate publica a statului, reprezinta un simbol. „Daca eu sunt un simbol, atunci inseamna ca procurorul acuza tot poporul care m-a votat. Eu ma simt terorizat de statul roman, de procuror. Nu vreau altceva decat sa faceti dreptate si sa aflati adevarul”, a mai aratat Becali.

author avatar
Alina Costache
680 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger