AcasăNewsGideon Sundback, fermoarul metalic si un logo Google

Gideon Sundback, fermoarul metalic si un logo Google

Gideon Soundback, creatorul fermoarului

Gideon Sundback s-a nascut in urma cu 132 de ani si a lasat in urma sa o creatie esentiala omului modern: fermoarul! Putini sunt cei care isi imagineaza viata fara aparent banalul fermoar creatie a lui Sundback, inginerul de orgine suedeza nascut in urma cu 132 de ani, dupa cum ne aminteste, marti, 24 aprilie, logo-ul Google!

Gideon Soundback, creatorul fermoarului

Astazi, la 132 de ani de la nasterea lui Gideon Sundback, daca stam putin sa ne gandim, folosim fermoarul, in special cel metalic, creatia suedezo-americanului, de la haine si incaltaminte, pana la genti sau diverse echipamente sportive. Pe scurt, aproape nimeni nu isi poate imagina viata de zi cu zi fara inventia la care si-a adus aportul esential Gideon Sundback – fermoarul, lucru de care ne aminteste marti motorul de cautare Google!

Nascut in 1880 intr-o ferma din Odestugu Parish, Smaland, Suedia, Sundback a studiat o perioada in tara sa, apoi a plecat in Germania, unde a absolvit Politehnica. La 25 de ani a plecat in Statele Unite, unde s-a si stabilit si peste cativa ani a dobandit cetatenia americana.  In 2006, Gideon Sundbacka fost inclus in National Inventors Hall of Fame, in semn de recunoastere a muncii sale in crearea fermoarului metalic, potrivit wikipedia.

Mai trebuie spus ca termenul de „fermoar” – „zipper” a fost folosit pentru prima oara de catre BF Goodrich, care a ales sa-l utilizeze la o pereche de cizme. De fapt, la inceputurile sale, fermoarul era folosit aproape exclusiv la cizme si ca element de inchidere a saculetilor cu tutun.

Marti, 24 aprilie, Google il omagiaza pe Gideon Sundback prin intermediul unui logo creativ, ce le aminteste utilizatorilor de rodul muncii inginerului inventiv. Sigla Google este despartita de un fermoar aproape inchis, trimitere la Sundback si la creatia sa.

6.928 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger