AcasăNewsGhici cine asigura securitatea Centralei de la Cernavoda!

Ghici cine asigura securitatea Centralei de la Cernavoda!

Pe cand procurorii se fac ca starpesc coruptia, dand iama printre controlorii de pe trenuri, contractele cu statul continua sa curga pentru cei care au „lipiciul” necesar.

Securitatea Unitatii 1 de la Cernavoda este extrem de costisitoare

Iar una dintre institutiile care se afla mai mereu in mijlocul a tot felul de suspiciuni privind externalizarea serviciilor este, fara indoiala, Centrala Nucleara de la Cernavoda.

Fostul director general Teodor Chirica nu a fost uitat de subalterni

A carui actuala conducere, mai nou, a decis sa plateasca aproape un milion de dolari pe actualizarea unui raport. Iar contractul a fost inhatat, fara licitatie, de nimeni altul decat fostul director general al Nuclearelectrica!

Salvare financiara

Recent, CNE Cernavoda a stabilit cine va intocmi actualizarea raportului Final de Securitate Nucleara pentru Unitatea 1. Iar marele castigator a fost desemnat prin negociere fara anunt de participare, conducerea unitatii motivandu-si hotararea prin faptul ca „ serviciile respective pot fi furnizate numai de un anumit ofertant”. Totul din „motive tehnice”, bineinteles. Mai mult decat atat, societatea aleasa a reusit, in urma negocierii directe, nu doar sa obtina contractul, dar si sa mareasca apreciabil valoarea acestuia la 3.380.475 lei, fara TVA. Pentru ca ofertantii au fost de acord cu cresterea pretului estimat initial. Insa, stranie coincidenta, directorul general al SC Amec Nuclear Ro SRL, firma privilegiata, este Teodor Minodor Chirica. Adica nimeni altul decat fostul director general al Nuclearelectrica SA, societatea de stat care administreaza Centrala de la Cernavoda. Si pe care, dupa cum se vede, fostii subalterni nu l-au uitat inca. Iar mana de ajutor intinsa este cu atat mai de apreciat cu cat firma lui Chirica incheiase anul financiar trecut cu o  importanta pierdere declarata.

author avatar
Toni Matei
1.520 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger