AcasăNewsGhica si Danilet si-au retras candidaturile pentru vicepresedintia CSM

Ghica si Danilet si-au retras candidaturile pentru vicepresedintia CSM

Judecatorii Alina Ghica si Cristi Danilet si-au retras, miercuri, candidaturile depuse pentru functia de vicepresedinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Cei doi au luat aceasta decizie inaintea intrunirii plenului, pentru alegerea vicepresedintelui institutiei. Sedinta a inceput la ora 14.

„In cursul zilei de astazi (miercuri-n.r), a sedintei plenului CSM, si eu si doamna Alina Ghica am decis sa ne retragem candidaturile pentru  functia de vicepresedinte. In momentul de fata a fost avansata o procedura a mea a functiei din CSM, si a colegei Ghica. Mai sunt si alti colegi. In conditiile astea, cand se pune, practic, in discutie legitimitatea noastra am decis sa nu candidam si sa oferim sansa unui alt coleg, necontestat in nicun fel, sa-si depuna candidatura. Practic, astazi s-a redeschis procedura de depunere a candidaturilor pentru functia de vicepresedinte„, a explicat Danilet. Totodata, judecatorul a precizat ca „activitatea sectiei de judecatori continua” si ca  „nu exista niciun blocaj institutional sau la nivel de sectie al activitatii CSM”.

Saptamana trecuta, CSM-ul anunta ca intrunirea in plen a fost amanata, din lipsa de cvorum. „Avand in vedere ca, in cursul zilei de astazi (joi-n.r), doi dintre membrii de drept ai CSM, precum si reprezentantii societatii civile in Consiliu au comunicat imposibilitatea participarii la sedinta de plen programata pentru data de 17 ianuarie, si fata de imprejurarea ca locul unuia dintre membrii alesi este vacant – circumstante ce fac imposibila constituirea cvorumului prevazut de lege – sedinta Plenului CSM este reprogramata pentru data de 23 ianuarie 2013”, anuntau, joia trecuta, reprezentantii CSM.

Pe ordinea de zi a sedintei de plen era trecuta alegerea vicepresedintelui Consiliului. Sedinta plenului CSM a fost amanata si pe 9 ianuarie, tot din lipsa de cvorum.

109 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger