AcasăNewsGhetele care lasa urme in forma de zvastica!

Ghetele care lasa urme in forma de zvastica!

Un producator de incaltaminte din California a fost nevoit sa-si retraga din vanzare un model de ghete Polar Fox, dupa ce un client a vazut ca talpa acestora lasa amprente identice cu zvastica.

Dupa ce cumparatorul a postat o fotografie-viral, pe reteaua Reddit, compania City of Industry si-a cerut, public, scuze, anuntand ca modelul de ghete “nu se mai vinde nimanui”.

“Nu am creat niciodata un design care sa promoveze ura. Noi nu promovam ura la compania noastra”, arata comunicatul firmei, acuzand compania chinezeasca Conal International Trading Co, producator al ghetelor Polar Fox, ca a facut o “greseala evidenta”, insa “in nici un caz intentionata.”

Peste doua milioane de internauti au vazut postarea de pe Reddit, inclusiv simpatizantii site-ului neo-nazist Daily Stormer, care au apreciat ghetele drept un “must have”. Chiar daca chinezii nu au fost rau intentionati, saptamanalul Stern a explicat ca numele ghetelor este traducerea in engleza a “Silberfuchs”(Vulpea argintie), o operatiune a armatei germane din cel de-al doilea razboi mondial, avand ca obiectiv cucerirea portului sovietic Murmansk, printr-un atac initiat din Finlanda.

author avatar
Bogdan Borcea
208 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger