AcasăNewsGheorghe Stefan: "Voi demisiona din functia de primar in 2014, odata cu...

Gheorghe Stefan: „Voi demisiona din functia de primar in 2014, odata cu Basescu!”

Gheorghe Stefan

Primarul orasului Piatra-Neamt, Gheorghe Stefan a declarat, duminica, la Pro TV, ca daca va castiga inca un mandat de primar va demisiona dupa doi ani si jumatate, odata cu incheierea mandatului presedintelui Traian Basescu.

Gheorghe Stefan

„Daca am intrat in hora trebuie sa joc. Eu vreau sa mai joc pana in 2014, chiar o spun si public, multi stiu lucrul acesta, mai am niste proiecte de terminat, pe care in doi ani sper sa le termin”, a afirmat edilul in emisiunea „Dupa 20 de ani”.

Stefan a mentionat ca va ramane in functie doi ani si jumatate. „Cand se termina mandatul lui Traian Basescu, pana atunci termin si eu (proiectele incepute – n.r.). Eu am intrat in politica pe langa niste oameni, care m-au ajutat in momente grele, domnul Stolojan (Theodor Stolojan – n.r.) si domnul Basescu”, a aratat primarul PDL. El a explicat ca Stolojan si Basescu au venit si l-au sustinut atunci cand candida la primarie, in turul doi, cu fostul primar, care avusese 20 de voturi in fa?a sa in primul tur de scrutin.

Intrebat daca, astfel, va candida pentru jumatate de mandat, edilul a raspuns: „Aceasta este gandirea mea in momentul de fata”. „Si dansul (Traian Basescu – n.r.) termina mandatul si a promis ca iese din politica si atunci as vrea sa ies si eu, pentru ca, sa va spun foarte sincer, politica nu e de mine”, a adaugat acesta.

Potrivit afirmatiilor sale, Traian Basescu este un „tip” curajos care a salvat Romania. „Masurile care s-au luat erau necesare. Nici eu nu le-am in?eles la inceput, chiar unele dintre ela le-am criticat, dar pe parcurs ce-a trecut timpul si, vazand ce este in Europa si in lume mi-am dat seama ca totusi erau niste masuri care trebuiau luate”, a comentat edilul.

Chestionat de ce mai candideaza daca intentioneaza sa renunte la mandat dupa doi ani si jumatate, el a explicat ca „administratie, proiectiile nu poti sa le faci fara politica”.

„Sentimentele mele sunt ca Romania politica de azi nu este tocmai ce mi-as dori eu”, a declarat primarul orasului Piatra-Neamt,el adaugand ca in fotbal exista mai multa moralitate decat in politica.

Intrebat daca, dupa ce va renunta la mandatul de primar, va viza o functie politica la nivel national, el a raspuns negativ.

author avatar
Ciprian Purice
159 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger