Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Gheorghe Stefan, desfiintat de Dinu Pescariu la Curtea Suprema

Gheorghe Stefan, desfiintat de Dinu Pescariu la Curtea Suprema

Autor:

Afaceristul Dinu Pescariu, principalul denuntator din dosarul “Microsoft”, a recunoscut si in fata judecatorilor de la instanta suprema ca i-a dat patru milioane de euro fostului primar din Piatra-Neamt, Gheorghe Stefan, pentru interventiile pe care acesta trebuia sa le faca la fostul ministru Gabriel Sandu.

 

dinu pescariu Gheorghe Stefan, desfiintat de Dinu Pescariu la Curtea Suprema

Dinu Pescariu a repetat si in fata judecatorilor denuntul dat procurorilor DNA despre Gheorghe Stefan “Pinalti”

Dupa ce mai multi martori, apropiati ai fostului edil, au declarat ca “Pinalti” primea sacose cu bani in parcarea din fata Parlamentului, in cadrul audierilor de ieri in dosarul “Microsoft”, Gheorghe Stefan a fost mitraliat cu dezvaluiri si de Dinu Pescariu.

Cocos s-a operat la picior si nu se poate concentra

Fostul tenisman,  acum “scriitor” la DNA, a povestit judecatorilor cum l-a platit pe Gheorghe Stefan in afacerea “Microsoft”. Pescariu s-a referit, la solicitarea magistratilor, strict la implicarea lui Gheorghe Stefan in aceasta afacere, el fiind singurul inculpat care nu si-a recunoscut vinovatia.  “In anul 2008, Claudiu Florica a venit la mine si mi-a oferit o oportunitate de afaceri, respectiv licentele Microsoft. Deoarece avea nevoie de sprijin financiar si politic, m-a rugat sa iau legatura cu Dorin Cocos, care era prieten cu mine. Ulterior, am avut mai multe intalniri cu Dorin Cocos si Gheorghe Stefan, iar la una dintre intalniri a participat si Gabriel Sandu. Am discutat cu Dorin Cocos despre faptul ca Gheorghe Stefan avea influenta asupra lui Gabriel Sandu, deoarece pe linie politica l-a ajutat sa ajunga ministru si putea sa intervina la Gabriel Sandu pentru a-l determina sa incheie contractul Microsoft”, a spus Dinu Pescariu. El a explicat ca, la solicitarea lui Dorin Cocos, i-a platit lui Gheorghe Stefan suma de 4 milioane de euro, prin intermediul unei firme off-shore. “La o alta intalnire la care a participat si Gheorghe Stefan, am discutat despre sumele de bani care ar fi ramas ca profit in urma afacerii. Ulterior, Dorin Cocos mi-a indicat ce suma urma sa fie platita si catre cine. Aceasta suma pe care urma sa o platim reprezenta pretul interventiei pe care acestia urmau sa o faca pentru ca afacerea sa se incheie. Pentru Gheorghe Stefan, suma transmisa de Dorin Cocos era de circa 4 milioane euro. Ulterior, Claudiu Florica mi-a dat coordonatele unei firme, unde urma sa fie transferata suma pentru Gheorghe Stefan. Firma respectiva se numea DD Land, iar banii au fost platiti de mine printr-un off-shore”, a mai spus Dinu Pescariu. La termenul de ieri trebuia sa fie audiat si omul de afaceri Dorin Cocos. Insa avocatii acestuia au cerut amanarea interogatoriului pe motiv ca Dorin Cocos a suferit o noua interventie chirurgicala la un picior si nu se poate concentra.
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!